Wat is beleggen?

Beleggen is een manier waarbij je jouw geld investeert in een asset met als doel om uiteindelijk meer vermogen op te bouwen. Beleggen is een hele goede en leuke manier om meer vermogen op te bouwen. Zeker omdat er op dit moment geen spaarrente is, kan je door te beleggen toch jaarlijks een mooi rentepercentage behalen. Als je gaat beleggen dan is het verstandig om dit alleen met geld te doen dat je ook zou kunnen missen. Beleggen is namelijk niet geheel zonder risico’s. Je beleggingen spreiden is wel verstandig omdat je zo de risico’s kunt beperken.

wat is beleggen

Manieren van beleggen

Er zijn verschillende manieren hoe je zou kunnen beleggen. Hieronder beschrijven we de meest bekende vormen van beleggen.

Beleggen in aandelen

beleggen in aandelen

Als je kiest voor beleggen in aandelen dan koop je als het ware een deel van een bedrijf. Vaak doe je dit alleen als je vertrouwen hebt in de groei van het bedrijf waar jij aandelen in hebt. Als het bedrijf groeit dan zullen jouw aandelen ook groeien. Op deze manier kan je mooi wat extra vermogen opbouwen zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen.

Beleggen in obligaties

Bij beleggen in obligaties leen je voor een bepaalde looptijd geld uit aan een bedrijf of een land. Zolang het bedrijf blijft bestaan en niet failliet gaat, ontvang je jaarlijks rente. Zodra de looptijd is beëindigd, zal je gehele lening worden afgelost.

beleggen in obligaties

Beleggen in goud

goudstaven

Je kan er ook voor kiezen om een gedeelte van jouw geld te beleggen in goud. Al jaren wordt goud gezien als een stabiele investering die met name in tijden van crisis vaak aantrekkelijk lijkt. Volg wel altijd de goudprijs nauwkeurig zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed wordt al jaren gezien als de meest stabiele en passieve manier om extra vermogen op te bouwen. Je investeert jouw geld in een woning die je vervolgens gaat verhuren. Per maand ontvang je het huurgeld zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Aangezien het huurgeld vaak meestijgt met de inflatie, zal deze asset alleen maar verder groeien. Let er wel op dat je jouw huurders goed behandelt. Zij zijn immers jouw inkomstenbron. Als er wat mis is, weest er dan wel altijd voor de huurder. Daarnaast loop je natuurlijk het risico dat de huurder vertrekt waardoor je tijdelijk geen extra inkomsten hebt.

beleggen in vastgoed

Beleggen in crypto’s

beleggen in crypto

Tegenwoordig zijn crypto’s steeds aantrekkelijker om in te beleggen. Met name bitcoin wordt elk jaar steeds meer waard. Dit komt mede door de eindigheid aan de hoeveelheid bitcoins. Als het aanbod afneemt dan zal de prijs stijgen. Daarnaast zijn er al jaren vraagtekens bij de huidige vorm van economie. Steeds wordt er geld bijgedrukt waardoor de dollar en ook euro minder waard wordt. Je geld alleen maar op je bankrekening laten staan wordt dus eigenlijk steeds minder waard. Daarom is beleggen in crypto’s een mogelijke en aantrekkelijke vorm om geld te beleggen.

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.