Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de allereerste cryptovaluta die gemaakt is. Het is ontworpen als een peer-to-peer betalingssysteem. Bitcoin is een decentrale digitale valuta. Dit betekent simpelweg: geen banken, geen overheden, geen grenzen. Bitcoin en het bitcoinnetwerk bestaan alleen uit de mensen die bitcoin gebruiken. Omdat er geen bank tussen zit, gaan transacties direct van persoon tot persoon en zijn de kosten heel laag. Alles gaat via het internet dus transacties worden gecheckt, goedgekeurd en afgerond binnen enkele minuten. Het fijne van bitcoin is dat er geen inflatie is: het geld wordt niet minder waard omdat er slechts een beperkt aantal bitcoins in de wereld is. De markt bepaalt de prijs. Tegenwoordig kan je op steeds meer plaatsen al met Bitcoin betalen.

Waarom heeft de Bitcoin waarde?

Dit heeft te maken met vraag en aanbod. Als er geen vraag is dan heeft het ook geen waarde. Voor Bitcoin is er slechts een beperkt aantal. Er zijn maar 21 miljoen Bitcoin. Meer zijn er niet en meer zullen er ook niet komen. Deze zullen waarschijnlijk pas allemaal gemined zijn in 2140. Er is dus slechts een beperkt aanbod waardoor de prijs steeds meer zal stijgen. Daarnaast is Bitcoin ook decentraal. Er is geen overheid of baas die alle controle heeft. Het wordt namelijk gecontroleerd en goedgekeurd door Bitcoin miners. De Blockchain technologie maakt het allemaal een stuk veiliger en betrouwbaarder.

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.