Wat is Crypto?

Crypto is een digitale munt ook wel cryptovaluta genoemd. Net zoals bij Bitcoin wordt er gewerkt met een peer-to-peer betalingssysteem. Het moet volledig decentraal kunnen functioneren. In een gedecentraliseerd netwerk heb je niet een server en centrale plek waarop alle transacties worden verwerkt. In plaats daarvan wordt door elke entiteit in het netwerk gecontroleerd of de transactie valide is. Alleen miners kunnen transacties goedkeuren. Dit is hun taak in het cryptocurrency netwerk. Nadat een transactie is goedgekeurd, dient het aan elke knoop in het netwerk te worden toegevoegd. Het moet onderdeel worden van de blockchain. Hiervoor worden de miners beloond met cryptocurrency, bijvoorbeeld bitcoin. Iedereen kan een miner zijn.

Hoe kom je aan Bitcoin / Crypto?

Je kan op verschillende manieren aan crypto komen.

De eerste meest voor de hand liggende manier is door je aan te melden bij een exchange of broker. Bitvavo is bijvoorbeeld een van de grootste Nederlandse brokers waar je cryptomunten kan kopen.

Daarnaast kan je ook aan Bitcoin of crypto komen door ze te minen (delven). Bitcoin gebruikt proof-of-work. Dit betekent dat je rekenkracht ter beschikking kan stellen om het netwerk in stand te houden. In ruil daarvoor krijg je dan een klein beetje Bitcoin. Met je computer thuis heeft dit geen zin, want dit zal wellicht slechts een paar cent opleveren per maand. Om dit te doen heb je echte miners nodig. Hier zijn bedrijven voor die gespecialiseerd zijn hierin.

Als laatste kan je ook aan bitcoin komen door het te accepteren als betaalmiddel en valuta. Dit gebeurt inmiddels al steeds vaker. Mocht je bijvoorbeeld een winkel hebben dan kan je ervoor kiezen om je uit te laten betalen in Bitcoin.

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.