Wat is een Candlestick?

Als je gaat Day Traden met Technische Analyse dan kom je al gauw de (Japanse) Candlestick tegen. In de afbeelding hieronder zie je precies hoe zo’n Candlestick er uit ziet. 

wat is een candlestick

Je hebt eigenlijk 3 verschillende varianten:

  • De groene Candlestick (bullish)
  • De rode Candlestick (bearish)
  • Candlestick zonder body


De groene Candlestick betekent dat er in een bepaalde periode een prijsstijging heeft plaatsgevonden. De rode Candlestick geeft aan dat er juist sprake is geweest van een prijsdaling.

Je moet beide Candlesticks dan ook iets anders lezen. Bij de groene Candlestick kun je onderaan de openingsprijs vinden en bovenaan de sluitingsprijs. De prijs is immers gestegen. In het geval van een rode Candlestick is dit precies andersom en vind je de openingsprijs dan ook bovenaan.

Naast de openings- en sluitingsprijs, zie je ook wat de hoogste en laagste prijs is geweest in een bepaalde periode.

De Candlesticks zijn altijd zichtbaar per tijdsperiode. Deze tijdsperiode kan je vaak zelf aanpassen. Er is nog een derde Candlestick variant waar wat opmerkelijks mee is. Deze heeft namelijk geen “body”. Je ziet dan eigenlijk alleen maar een lijn zonder het rechthoekige gedeelte. Dit betekent dat de openings- en sluitingsprijs op hetzelfde punt zitten.

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.