manieren affiliate marketing

Een van de meest simpele online business modellen om mee te starten is Affiliate Marketing. Je hoeft alleen een website te bouwen en kunt daarmee door middel van commissies online geld verdienen. Of werkt het toch niet zo simpel? Zijn er misschien nog betere manieren hoe je Affiliate Marketing kunt doen?

In dit artikel leg ik je de verschillende manieren uit hoe je affiliate marketing kunt toepassen en waarom ik er wel of geen voorstander van ben.

1. Bloggen

Een van de meest bekende manieren om passief geld te verdienen met Affiliate Marketing is door middel van bloggen. Je bouwt een simpele website, start vervolgens met artikelen schrijven over een onderwerp dat jou interesseert en plaatst een aantal affiliate links naar producten die horen bij het onderwerp waar je over schrijft.

Werkt dit? Ja! Alleen is het een lange termijn model. Je zult binnen 3 maanden waarschijnlijk nog geen resultaat zien. De reden is heel simpel: Google doet er gewoon een tijdje over voor jouw artikelen door de bot gevonden en verwerkt zijn. Ze worden namelijk vergeleken met andere artikelen van overige websites en op basis van meerdere factoren (SEO, leesvriendelijkheid etc.) kom je wel of niet hoger in Google te staan.

Zoals je ziet is dit een volledig organische methode. Het duurt lang voordat je commissies krijgt maar zodra het loopt dan kun je dus zonder advertenties hiermee geld gaan verdienen.

2. Youtube

Naast Google is Youtube de grootste online zoekmachine. Sta maar eens even stil bij het volgende: als je iets zoekt op het internet, waar doe je dit dan? Grote kans dat je dit doet bij Google of Youtube. Daarom is Youtube ook zeer geschikt voor Affiliate Marketing. Let erop dat je geen video’s gaat maken waar je enkel en alleen een product promoot. Ik zie zoveel affiliates random video’s maken waarin ze bijvoorbeeld een product reviewen maar eigenlijk het product helemaal niet laten zien. Dit is echt niet de juiste manier. Waarom niet? Verplaats jezelf eens in de kijker. Als ik iets zoek op Youtube over een product dan wil ik graag zien wat het product te bieden heeft. Ik ben dan niet op zoek naar een verhaal van iemand die alleen maar zichzelf laat zien. Mensen willen graag wel jouw ervaringen met het product weten en waarom je er wel en geen voorstander van bent. Als je met een combinatie van deze dingen op de juiste manier jouw kijkers weet te inspireren dan is de kans groot dat je clicks zult gaan krijgen op jouw affiliate links in de video’s.

affiliate marketing met youtube

3. Facebook

Een derde manier voor Affiliate Marketing is om via Facebook jouw producten te promoten. Let erop dat dit alleen werkt als je het organisch doet. Zoek de juiste doelgroep voor jouw product. Stel dat je een cursus wilt promoten over Yoga. Zoek dan groepen waarin allemaal geïnteresseerden in Yoga lid zijn. Wees je ervan bewust dat veel groepen spam en promoties niet toestaan. Dus je links delen is hier dan ook totaal geen optie. Wat je daarentegen kunt doen is bijvoorbeeld een bericht op jouw eigen Facebook profiel plaatsen waarin je wat zegt over het product met het affiliate linkje erbij. Vervolgens dien je in de Facebook groep vooral goede antwoorden te geven op vragen van mensen. Op deze manier zal je opvallen binnen de groep en is de kans groot dat mensen naar jouw profiel zullen kijken. Daar zien ze dan jouw bericht bovenaan de pagina en is de kans op clicks via jouw affiliate link dan ook groot.

4. Instagram

Een vierde manier om Affiliate Marketing toe te passen is middels Instagram. Let erop dat deze manier wel een lastige manier is. Dit komt omdat je niet direct in jouw Instagram berichten links kunt delen. Wat je enkel en alleen kunt doen is bijvoorbeeld jouw website in je bio zetten en vervolgens vaak stories posten als je een nieuw bericht of video hebt gemaakt. Dit zorgt voor awareness en interesse.

Een high ticket manier om Instagram te gebruiken voor Affiliate Marketing is om aan Influencers te vragen of ze voor een deel van jouw winst een product willen promoten met jouw affiliate link. Dit werkt uiteraard alleen als je deze influencer goed kent en ook wat terug kan bieden aan hem/haar.

5. Goed converterende sales funnel

Als laatste kan je met een goed converterende sales funnel jouw affiliate producten promoten. Dit is als je het goed toepast een van de meest krachtige manieren. Stel dat je een eigen product hebt dat je online wilt verkopen dan zou je ook een sales funnel bouwen, toch? Waarom zou je dit dan niet doen voor jouw affiliate product? Dit kan net zo goed werken. Een voorwaarde is wel dat je echt 100% achter jouw affiliate product staat. Anders wordt het lastig om mensen te overtuigen van jouw product. Lees in mijn vorige artikel hoe je zo’n goed converterende sales funnel kunt bouwen.

Wat pas ik toe?

Nu willen jullie waarschijnlijk weten welke manieren ik toepas. Om heel eerlijk te zijn pas ik alle 5 bovengenoemde producten toe. De reden hiervoor is simpel: als je je bereik vergroot met verschillende methodes dan wordt de kans op verkopen ook groter. Als jij je geld gaat beleggen dan wil je dit het liefst ook spreiden. Zo werkt het ook met Affiliate Marketing. Hier heb ik het dan niet over meteen aan het begin veel websites maken maar wel om voor bijvoorbeeld 1 product bovengenoemde methodes toe te passen. Voor mij heeft dit altijd gewerkt.

Affiliate Marketing the right way…

Ben je inmiddels al begonnen met Affiliate Marketing en wil je stap voor stap leren hoe je jouw skills naar een hoger niveau tilt?

Dan kan de Affiliate Marketing in 10 dagen cursus van Paco Vermeulen je waarschijnlijk hierbij helpen. Hij legt je stap voor stap uit hoe je het juiste affiliate product kiest en dit op een ethische manier weet te promoten. Zo vergroot je de kans op conversies.

affiliate marketing in 10 dagen

Al honderden Affiliate Marketeers gingen je voor…

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.