Je bent begonnen met online ondernemen en hebt inmiddels verschillende producten die je aanbiedt. Maar hoe zorg je ervoor dat deze producten ook daadwerkelijk gekocht zullen worden? Met een goede sales funnel kun je stap-voor-stap jouw conversies omzetten in leads en uiteindelijk meer verkopen genereren. Maar hoe maak je nou daadwerkelijk een goede sales funnel?
In dit artikel zal ik je alles vertellen wat je nodig hebt om een goede sales funnel te kunnen bouwen. Geen oppervlakkige informatie maar echt een stap-voor-stap blueprint waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.
Veel leesplezier en succes!
1. Sales Funnel Tool
De eerste stap voordat je kunt beginnen met bouwen, is een goede sales funnel tool. Er zijn echt heel veel tools die je kunt gebruiken. Wat mij aan het begin alleen irriteerde, was dat de meeste tools veel te duur zijn. Zeker als je net begint met ondernemen dan kun je gewoon niet te veel geld verliezen.
Daarom zal ik je mijn tool vertellen waar ik erg dankbaar voor ben. Je betaalt namelijk op dit moment van schrijven slechts 27$ per maand. En hiervoor krijg je niet alleen mogelijkheid tot het bouwen van landingspagina’s, opt-in pages en sales pages. Email marketing, betaalpagina’s etc. is allemaal inbegrepen. Je hebt zelfs met het starterspakket onbeperkt opslag en kunt 5000 contacten opslaan vanuit je email marketing. Bovendien kun je zelfs je eigen cursussen maken.
Maar goed…genoeg enthousiasme over deze tool. Ik zal je direct vertellen om welke tool het gaat.
Ik heb het namelijk over Systeme.io. Dit is echt een geweldig platform want je kunt er heel erg veel mee. Beneden dit artikel zal ik je mijn video laten zien waarin ik je deze geschreven stappen nog eens stap voor stap laat zien zodat je echt daadwerkelijk zelf aan de slag kunt met bouwen.
2. Opt-in pagina
Voor de eerste stap van je sales funnel kun je het beste een opt-in pagina maken. Dit is eigenlijk de eerste pagina waar de bezoeker op komt vanuit bijvoorbeeld social media. Je wilt hier zoveel mogelijk gratis waarde geven om de bezoeker te inspireren. Zelf ben ik altijd fan van een video waarin je jouw eigen verhaal vertelt. De reden is dat mensen dan zien wie jij bent en op deze manier wek je meer vertrouwen op.
3. Pop-up
In deze stap gaan we een pop-up maken op de opt-in pagina waarmee je het email-adres verzamelt van de bezoeker. De reden waarom je dit wilt doen is simpel: email marketing is nog steeds een van de meest krachtige tools om je conversies om te zetten in leads. Dus wat je wilt doen is een pop-up maken waarin je aangeeft dat als de gebruiker verder wilt om nog meer gratis content te downloaden (denk aan een gratis e-book, gratis mini-course, gratis webinar etc.) hij/zij eerst het email adres dient achter te laten. Op deze manier heb je vroegtijdig een email adres die je vervolgens kunt gebruiken voor email marketing.
Waarom wil je dit hier al doen en niet pas op de sales pagina aan het einde?
Eigenlijk is het antwoord simpel: omdat mensen niet gauw geneigd zijn om hun gegevens achter te laten als ze ervoor moeten betalen. Echter als ze iets gratis kunnen krijgen dan zijn mensen eerder geneigd om daar hun email adres voor achter te laten. Dit is een simpele marketing truc die bij mijn sales funnels altijd goed werkt.
4. Pagina zoveel mogelijk waarde
Zodra de bezoeker zijn/haar email adres heeft achtergelaten, is het tijd om zoveel mogelijk gratis waarde ervoor te geven. Zij hebben immers jou hun email adres gegeven. Daarom dien je op de pagina na de pop-up zoveel mogelijk weg te geven. Denk aan een gratis e-book, gratis webinar of misschien een mini-course waar de gebruiker heel veel aan heeft. De key hier is om altijd meer waarde weg te geven dan je ontvangt.
Aan het einde van de pagina kun je verwijzen naar jouw sales page. Zeg bijvoorbeeld dat als ze nog meer willen leren en weten dan kunnen ze eens kijken naar de cursus die jij aanbiedt bijvoorbeeld. Maak een knop met bijvoorbeeld “Meer leren…Bekijk onze cursus”.
5. Sales page
Zodra de bezoeker op de sales page is gekomen, is de kans groot dat hij/zij daadwerkelijk geïnteresseerd is. Je hebt immers veel waarde weggegeven zonder er iets voor te hebben gevraagd. Het mooie is: je hebt ook al een email adres. Dus wat je kunt doen is zelfs als de bezoeker niets aanschaft op de pagina kun je nog steeds emails versturen waarin je waarde weggeeft en uiteindelijk alsnog de cursus aanbiedt. Je weet namelijk dat de bezoeker geïnteresseerd was alleen de aankoop nog niet heeft gedaan.
Op de sales page wil je jouw cursus zo goed mogelijk promoten. Maar maak er alsjeblieft geen kermis van. Ik zie vaak genoeg knipperende banners die bij mij er altijd voor zorgen dat ik direct de pagina verlaat. Maak een mooie maar rustige sales page waarin je stap-voor-stap laat zien wat de cursus te bieden heeft. Maak desnoods een video waarin recente cursisten hun verhaal vertellen wat ze van jouw cursus hebben geleerd. Goede reviews wekken vertrouwen op en zorgen voor meer sales.
Ga hands-on aan de slag met mijn video
Bekijk hieronder mijn video waarin ik je deze funnel stap-voor-stap laat bouwen met de tool Systeme.io.
Geen reacties