hoe krijg je meer website bezoekers

Je hebt jouw website gemaakt en bent blij met het eindresultaat: een mooie en goed functionerende website. Helaas merk je na een aantal weken dat je nog steeds geen bezoekers hebt op je website. Je baalt want zonder bezoekers heb je ook geen omzet en dat is erg jammer omdat je wel veel tijd hebt geïnvesteerd in je website. Maar hoe krijg je meer bezoekers naar je website?

In dit artikel leg ik je met mijn waardevolle tips precies uit hoe je beter gevonden wordt en hoe je meer bezoekers naar je website krijgt.

Er zijn inmiddels veel verschillende manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Hieronder licht ik deze manieren toe.

Gratis meer bezoekers op website met zoekresultaten in Google

Een van de beste manieren om meer bezoekers op je website te krijgen, is door ervoor te zorgen dat je beter gevonden wordt in Google. Want laten we even eerlijk zijn, als je op zoek gaat naar meer informatie dan is de kans groot dat je dit op zoekt in Google.

Om beter gevonden te worden in Google dien je ervoor te zorgen dat je hoger in Google scoort. Dit noemt men ook wel Zoekmachine Optimalisatie (SEO).

Als je website zoekmachine vriendelijk is dan zal je namelijk automatisch ook meer bezoekers krijgen omdat je hoger in Google komt.

Hoe zorg je ervoor dat je hoger in Google scoort?

Om ervoor te zorgen dat je hoger in Google scoort zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Consistent Bloggen

Veel mensen weten dit niet maar het starten van een blog is ontzettend goed om hoger in Google te scoren. Vooral nieuwe en waardevolle content vindt Google zeer belangrijk waardoor jouw website beter beoordeeld zal worden.

blog

Mensen zoeken namelijk met behulp van zogenoemde ‘zoekwoorden’. Als je dus veel gezochte zoekwoorden in jouw blog verwerkt dan zal Google jouw website zien als autoriteit op dit gebied waardoor je hoger in Google komt.

Plaats dus welke week nieuwe content op je blog en website waardoor je meer bezoekers zal krijgen op je website.

Een oude en bekende manier om je website hoger in Google te laten scoren is door te zorgen voor voldoende backlinks naar je website. Backlinks zijn eigenlijk verwijzingen op andere websites naar jouw website. Dus stel dat ik hier een link plaats naar jouw website dan geldt dit als backlink. Let er wel op dat het Google algoritme steeds beter wordt waardoor backlinks op startpagina’s of andere niet relevante websites over het algemeen herkend worden door Google.

Mijn advies is dan ook om je hier niet te veel zorgen over te maken. Als jouw website namelijk oprecht anderen helpt dan zal je ook merken dat anderen vaker een link naar jouw website delen. Aan het begin zal ik hier niet al te bewust mee bezig zijn.

Domeinnaam van jouw website

Zorg ervoor dat de domeinnaam van je website relevant is en betrekking heeft op het onderwerp van je website. Als je website gaat over honden zorg er dan voor dat het woord hond ook in je domeinnaam staat. Dit helpt Google om te herkennen dat jouw website over honden gaat.

Kies voor het liefst twee of maximaal drie korte woorden. Bijvoorbeeld “hondenspeeltjes” of “lekkerhondenvoer”. Dit helpt mensen jouw website te herinneren en herkennen.

Tags en Omschrijvingen

Als je een blogpost maakt, zorg er dan voor dat de afbeeldingen en META tags ook gevuld zijn met waar het artikel over gaat. Met de YOAST SEO plugin kan je dit heel eenvoudig beheren.

Social Media voor Meer bezoekers

Social Media wordt steeds belangrijker. Wees je er dan ook van bewust dat een professionele Facebook en Instagram pagina voor jouw website belangrijk is. Op deze manier kan je namelijk interesse opwekken bij je volgers door bijvoorbeeld elke dag een verhaal of bericht te delen. Zet jouw websitenaam in je bio bovenin bij jouw profiel. Hierdoor zullen meer mensen jouw website gaan bezoeken.

Betaald meer bezoekers op website

Als je liever meteen meer bezoekers op je website wilt dan kan je ervoor kiezen om te starten met adverteren. Dit kost wel geld dus let erop of je dit het waard vindt.

Facebook Ads

Een goede manier om meer zichtbaarheid voor jouw website te creëren is door het starten van een Facebook Campagne. Je kan hierbij selecteren wat het doel van je advertentie is. Bijvoorbeeld meer website bezoekers. Een tip als je hiermee gaat starten: maak een videoadvertentie. Uit ervaring weet ik dat meer mensen vaak klikken op jouw link als het een videoadvertentie is. Ze willen toch graag zien wie het aanbiedt en of het wat voor hun is.

Facebook Ads zijn met name handig voor branding (naamsbekendheid en merk) en om meer website bezoekers te krijgen.

Google Adwords

Ook Google biedt de optie om te adverteren met Google Adwords. Hierbij kan je ervoor zorgen dat jouw website meteen bovenaan in Google komt zoals hieronder te zien is. Je betaalt per klik op jouw link.

Hierboven zie je het verschil tussen betaalde links/advertenties (rood) en organische ranks (groen).

Zoals je ziet staat er bij jouw website ‘gesponsord’. Om heel eerlijk te zijn sla ik zelf altijd de gesponsorde links over omdat het bij mij altijd argwaan opwekt. Blijkbaar willen mensen heel graag dat je op hun link klikt waardoor ik automatisch denk dat het gaat om een betaald aanbod. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn en toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen er wel eerder op klikken omdat het bovenaan staat.

Over het algemeen is dit goed als je per se wilt dat jouw website ten allen tijden bovenaan staat in Google. Alleen moet je er wel constant voor betalen.

Youtube Ads (Google)

Je kent ze wel: die irritante reclame video’s voor de Youtube video die je wilt kijken. Dit zijn Youtube advertenties. Inmiddels is Youtube van Google dus dien je het bij Google Advertentie Centrum in te stellen. Je kan hierbij bijvoorbeeld zorgen dat mensen voor door jouw geselecteerde Youtube video’s jouw advertentie zien. Of bijvoorbeeld voor video’s met bepaalde zoekwoorden. Hierdoor kan je jouw target heel specifiek maken waardoor de kans groter is dat mensen die jouw advertentie zien ook daadwerkelijk interesse hebben.

Youtube advertenties zijn eigenlijk met name relevant als je een product of dienst hebt die je wilt aanbieden. Bijvoorbeeld een online cursus of webinar.

Mijn advies voor meer website bezoekers

Als je net bent begonnen dan raad ik je aan om vooral te zorgen voor een goede en uitgebreid blog. Dit is namelijk gratis en het zorgt voor organische bezoekers die vanuit zichzelf hebben gezocht naar informatie waardoor de kans ook groter is dat ze interesse zullen hebben in wat jij aanbiedt. Blijf consistent en geef nooit op! Het kost wat tijd voordat je resultaten ziet, maar zodra het begint te lopen dan is de sky the limit!

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.