financieel onafhankelijk worden

Steeds meer mensen willen graag financieel onafhankelijk worden om zo meer vrijheid en geluk te ervaren. Want zeg nou even eerlijk: het is toch wel fijn als je je geen zorgen meer hoeft te maken over kosten en of je het wel allemaal kunt betalen. Ook eerder met pensioen kunnen gaan, is gewoon erg prettig. Maar hoe doe je dat nou: financieel onafhankelijk worden?

Er zijn eigenlijk een aantal manieren om financieel onafhankelijk te kunnen worden. Maar een van de meest belangrijke manieren is wel om te zorgen voor extra inkomen. Als je namelijk een vast salaris hebt vanuit loondienst dan weet je dat je afhankelijk bent van je baas voor een salarisverhoging. Daarom is het verstandig om te kijken naar andere manieren om extra inkomen op te bouwen waar je wel zelf invloed op hebt.

Je kan ook voor jezelf beginnen als freelancer of een eigen bedrijf opbouwen. Beide manieren zal ik hieronder toelichten met mogelijkheden. Zo kan je kijken wat het meest geschikt lijkt voor jou.

Financieel Onafhankelijk Worden Naast Je Vaste Baan

Veel mensen denken dat je alleen financieel onafhankelijk kan worden als directeur of door een eigen bedrijf te hebben. Maar niets is minder waar. Ik ken genoeg mensen die met een vaste baan ook financieel onafhankelijk zijn geworden. Alleen het punt is: met ALLEEN een vaste baan ga je niet financieel onafhankelijk worden. Je zal naast je baan op zoek moeten gaan naar andere manieren om ernaast extra vermogen op te bouwen.

1. Start met Beleggen

Een van de meest bekende manieren om zelf extra vermogen op te bouwen is door te starten om een percentage van je vermogen te gaan beleggen. Dit kan in de vorm van vastgoed maar ook aandelen is een geschikte mogelijkheid. Als je behoorlijk vermogen hebt dan zou je eens kunnen kijken naar vastgoed. Met het verhuren van een appartement of huis dan verdien je maandelijks een mooi bedrag terwijl je er weinig tot niets voor hoeft te doen.

Voor de meesten is vastgoed wat te ver gegrepen. Beleggen in aandelen is een goed alternatief. Start bijvoorbeeld door een bepaald percentage van je maandsalaris te beleggen in aandelen. Doe wel goed onderzoek naar de aandelen waar je in wilt investeren. Heb je geen idee hoe je hiermee kan beginnen of vind je het wat risicovol? Ga eens op internet op zoek naar trainingen waarin je leert beleggen. Een erkende training is de gratis training van Harm van Wijk. Hij is ook in het nieuws geweest als professioneel belegger. In zijn training leer je echt stap-voor-stap hoe je kan beleggen. Daarbij krijg je toegang tot een tool die je helpt door aan te geven wanneer je welke aandelen moet kopen en verkopen. Dit scheelt je heel veel tijd en maakt het erg geschikt om naast je drukke baan te kunnen doen.

leren beleggen

2. Affiliate Marketing

Bij Affiliate Marketing promoot je andermans producten. Als iemand via jouw link het product aanschaft dan ontvang jij van de verkopende partij een commissie. Deze commissie verschilt heel erg per type product. Begin met het bouwen van een website en zorg dat deze goed gevonden wordt in Google. Dit kan je doen met behulp van SEO. Stap-voor-stap zal je website groeien en zal je meer bezoekers krijgen op je website. De kans dat een bepaald percentage van deze bezoekers, de producten via jouw website koopt is dan ook groter.

Ook Affiliate Marketing is ideaal om naast je huidige baan te doen. Je hoeft weinig te investeren dus het kost ook nog eens niet veel opstartgeld. Per maand betaal je alleen de hostingkosten voor je website wat uitkomt op slechts ongeveer 5 euro per maand. Elke week een nieuwe blog post schrijven is ook goed te doen naast je baan.

Lees verder >>

Financieel Onafhankelijk Worden Zonder Vaste Baan

Je kan er ook voor kiezen om voor jezelf te gaan werken en op die manier financieel onafhankelijk te worden. Hieronder een aantal mogelijkheden die je kan toepassen.

1. Begin een E-commerce Webshop

Als je het leuk vindt om producten te verkopen dan is het misschien een goed idee om een bedrijf te beginnen waarbij je jouw eigen producten verkoopt. Tegenwoordig wordt er steeds meer online besteld wat dit businessmodel erg aantrekkelijk maakt. Je kan dit al vrij eenvoudig doen via de grootste online winkel in Nederland Bol.com. Je koopt dan producten in vanuit bijvoorbeeld Azië of Nederland en deze verkoop je dan weer op Bol voor een iets hoger bedrag. Als je dit wat lijkt of meer over wilt leren dan raad ik je de Gratis Bol Masterclass Training aan. Daarin leer je dit stap-voor-stap precies toe te passen.

e-commerce

2. Social Media Marketing bedrijf

Vind je Social Media ontzettend interessant en lijkt het je leuk om hier geld mee te verdienen? Goed nieuws! Dat kan tegenwoordig door een Social Media Marketing bedrijf te starten. Hierbij ga je aan de slag om voor andere bedrijven hun social media marketing te verzorgen. Denk hierbij aan het verzorgen van advertenties of simpelweg hun sociale mediakanalen te professionaliseren. Tegenwoordig zitten namelijk veel mensen op social media en is dit dan ook een zeer gevraagde vaardigheid waar bedrijven mee worstelen en naar op zoek zijn.

3. Day Trading

Net als beleggen kan je er ook voor kiezen om full-time bezig te zijn met aandelen kopen en verkopen. Dit wordt ook wel Day Trading genoemd. Hierbij gaat het om de winst die je maakt van het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs. Dit kan je doen door te kijken naar economische veranderingen of technische analyse van de geschiedenis van de aandelen om zo de koerst te voorspellen. Als je hiermee wilt beginnen dan raad ik je wel aan om vooraf echt alles hierover te leren. Bekijk video’s op Youtube, volg cursussen, lees boeken en leer vanuit ervaring. Een bekende Day Trading cursus die je op gang kan helpen en je de fijne kneepjes van het vak leert is de online training van Kevin Timmer. Hij is full-time Day-trader en heeft inmiddels een grote community van succesvolle mede day-traders die hij helpt.

4. Freelancen

Als je graag full-time bezig wilt zijn met werk dat je voorheen in loondienst deed dan kan je ook voor jezelf beginnen door te gaan freelancen. Je houdt hierdoor vaak veel meer geld over dan bij loondienst waardoor je eerder financieel onafhankelijk kan worden. Bereid je wel goed voor want er komt best wat bij kijken ook aan administratie wat je allemaal zelf moet gaan bijhouden.

5. Start je eigen onderneming

Er zijn natuurlijk oneindig veel mogelijkheden om een goede onderneming te starten. Vind een idee waar je super gepassioneerd over bent en kijk of je hier ook geld mee kunt verdienen. Start vervolgens een onderneming en breid dit stap-voor-stap uit naar een zoveel mogelijk passief model waarbij je een eigen team hebt die je kan helpen.

Leer Te Beleggen Als Een Professional!

Exclusieve Gratis Online Training Van Harm van Wijk

> Hoe je rendement maakt met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt…

> Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week…

​> Hoe kan je met € 250 beleggen een mooi rendement behalen?

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.