stappenplan affiliate marketing

Als je wilt beginnen met Affiliate Marketing maar je weet niet hoe je het beste hiermee kunt starten dan is onderstaand stappenplan wellicht iets voor jou.

We leggen je hier echt stap voor stap uit hoe je meteen aan de slag kunt gaan.

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is simpelweg het promoten van andermans producten waarbij je voor elke verkoop die via jouw link wordt gemaakt, een commissie ontvangt.

 Stappenplan om te beginnen

1. Meld je aan voor een Affiliate Netwerk

De eerste stap die je alvast kunt doen om te beginnen is door je aan te melden bij een Affiliate Netwerk. Dit is namelijk de plek waar je de producten kunt vinden om te promoten.

Voorbeelden grote Affiliate Netwerken Nederland:

  • PayPro: Digital Producten. Online cursussen, E-books etc.
  • Daisycon: webshops en dienstverleners
  • TradeTracker: webshops, dienstverleners en reizen

Natuurlijk hebben grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue ook hun eigen Affiliate Partnership maar om te beginnen, raad ik je PayPro aan. Dit is momenteel namelijk gratis vanwege Corona. Normaal gesproken moet je een eenmalig bedrag van 50 euro betalen. Daarnaast hoef je niet al een website te hebben om te beginnen.

Zodra je bent aangemeld worden je gegevens (identiteit, bank etc.) gecontroleerd en zodra dit is goedgekeurd, kun je meteen beginnen. Onder de Affiliate Campagnes tab vind je alle producten met jouw speciale PayPro link om te beginnen.

Als je echt liever niet een digitaal product wilt promoten kies dan niet voor PayPro maar een ander Affiliate Netwerk.

2. Niche bepalen

Eigenlijk tezamen met het opzetten van je website dien je goed na te denken over in welke niche je wilt starten. Een niche is een bepaalde markt, zoals bijvoorbeeld Gezondheid & Fitness of Daten & Relaties.

Niches die het altijd goed doen zijn:

  • Gezondheid en Fitness
  • Rijkdom en Geld Verdienen
  • Dating & Relaties

Omdat dit zogenaamde “evergreen” niches zijn, kun je er vanuit gaan dat je veel concurrentie zal hebben. Daarom raad ik je aan om te kijken waar jij persoonlijk interesse in hebt. Je zult veel moeten gaan bloggen dus dan kun je maar beter een product kiezen waar je zelf feeling mee hebt.

3. Kies een Product

Nadat je jouw Niche hebt bepaald, kun je gaan kijken welk product dat je wilt promoten past binnen jouw Niche. Als je bijvoorbeeld kiest voor de Gezondheid & Fitness Niche, kun je kiezen voor Producten zoals een cursus Droogtrainen.

Kies een product dat bij je website past en waar je zelf ook achter staat. Dan wordt het namelijk makkelijker om het product te gaan promoten.

4. Domeinnaam kiezen

Nu je weet waar jouw website over gaat, kun je een domeinnaam gaan bepalen. Een voorbeeld van een bestaande website in de Gezondheid & Fitness Niche is bijvoorbeeld fitplek.nl.

Tip: kies een korte domeinnaam, liefst bestaand uit 2 woorden waar de niche of productnaam ook in verwerkt zit.

5. Maak een Blog Website

Om succesvol te worden in Affiliate Marketing is het verstandig om een goede website te maken. Zelf raad ik je aan om te beginnen met WordPress. Dit is eenvoudig en je kunt snel berichten posten op jouw website. Zeker als je nog niet veel weet van websites maken, dan kan dit een goede manier zijn om op een laagdrempelige manier in te stappen.

Strato biedt momenteel hosting aan waarbij de server al voor je is ingericht om WordPress te kunnen hosten. Hierdoor hoef je technisch verder helemaal niets te doen. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie daarover.

Binnen Strato kun je tevens ook jouw domeinnaam registreren. Het is alles in een dus je hoeft niet naderhand nog alles te koppelen en kunt ervan uitgaan dat de hosting gewoon goed geregeld is.

6. Berichten Posten

Nu dat je jouw website hebt gemaakt, kun je beginnen met Berichten plaatsen.

Ga nu niet als een gek jouw promotielinkjes overal plaatsen, dit werkt namelijk averechts! Mensen zijn op zoek naar nieuwe en waardevolle informatie.

Het is dus belangrijk dat je lezers geïnteresseerd raken in jouw content en daardoor de producten die je promoot ook willen bekijken/kopen. Bij het artikel kun je dan jouw product neerzetten. Het moet dus dienen als aanvulling van het artikel.

Let bij het schrijven van jouw berichten tevens op Zoektermen waar mensen in Google naar zoeken. Tools als KWFinder kunnen je hierbij helpen.

7. Content blijven plaatsen

Dit is misschien wel het meest lastige punt. Je dienst namelijk elke week minstens een artikel van 1000+ woorden te publiceren met relevante zoektermen.

Veel mensen denken dat ze na een aantal weken of maanden al veel geld verdienen. Niets is minder waar. Affiliate Marketing is een langzaam proces. Maar als het eenmaal staat en werkt, dan kun je op een 100% passieve manier geld verdienen.

8. Mindset

Veel mensen onderschatten Affiliate Marketing. Het is namelijk een eenvoudige manier om online geld te verdienen. Alleen gaat het net als met alles in het leven niet vanzelf. Je zult er consistent mee aan de slag moeten.

Op een gegeven moment komt er veel geduld bij kijken. Je verdient namelijk niet al direct iets en veel mensen haken dan af. Maar als je echt doorgaat en doorgaat met de juiste positieve mindset, dan zal je uiteindelijk de vruchten ervan plukken.

9. Opschalen

Nu je website inmiddels structureel inkomsten genereert, kun je aan de slag gaan om een tweede website te maken of om je huidige website te verbeteren. Op die manier kun je opschalen en oneindig doorgaan en geld verdienen.

Hoe nu verder…

Je kunt nu als het goed is direct aan de slag om te beginnen. Mocht je toch nog op zoek zijn naar meer informatie, dan zal je op Youtube ook veel video’s vinden die je meer kunnen leren over het vak.

Zelf ben ik ooit begonnen met een Online Video Training waarin ik stap-voor-stap het Affiliate Marketing vak heb geleerd. Dit kan ik je zeker aanraden want het heeft mij in ieder geval enorm geholpen aan het begin.

Tijdens de training worden onder andere alle bovenstaande stappen dieper uitgelicht en echt hands-on getoond zodat je dit direct na kunt doen.

affiliate marketing revolutie

Start met Affiliate Marketing En Bouw Een Passief Inkomen Op! Honderden mensen gingen je al voor….

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.