passief inkomen

Steeds vaker hoor je verhalen van mensen die beweren dat ze een passief inkomen opbouwen en geld verdienen terwijl ze op dat moment niet werken. Kan dat? Geld verdienen terwijl je niets doet. In deze post zal ik uitleggen wat wel en niet waar is van het begrip “passief inkomen” en hoe het werkt om passief geld te verdienen.

Wat is een Passief Inkomen?

De term zegt het eigenlijk al. Passief betekent het tegenovergestelde van actief en is dus iets dat gebeurt zonder dat men daar actie voor hoeft te ondernemen.

Stel dat je een schildersbedrijf hebt en zelfstandig aan het werk bent als schilder. Jij bent dan bijvoorbeeld actief bezig met het schilderen waar jij geld mee verdient. Maar je kunt ook eigenaar zijn van een schildersbedrijf en niet meer zelf actief aan het schilderen. Je hebt mensen in dienst die voor jou het schilderwerk uitvoeren. Op dat moment verdien je dus passief geld met jouw bedrijf zonder dat jij actief aan het schilderen bent.

Passief geld verdienen, een droom?

Passief geld verdienen klinkt dus haast wel als een droom die te mooi is om waar te zijn. Je weet wat ze zeggen: als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook echt zo. Daarom ga ik je ook bij dezen uit je droom halen. Er bestaat niet zoiets als passief geld verdienen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook echt zo

Dat is wel wat veel mensen denken bij de term ‘passief inkomen’. En daar ga je de mist in want geld verdienen met niets doen is niet hetzelfde als een passief inkomen. Geld verdienen met niets doen bestaat gewoonweg niet.

Maar wat houdt een Passief Inkomen dan wel in?

Passief inkomen houdt in dat je geld verdient door keihard te hebben gewerkt aan een verdienmodel waarbij dit verdienmodel uiteindelijk geld voor jou verdient. Ook op momenten dat je niet actief aan het werk bent, zorgt het verdienmodel ervoor dat jij geld verdient. Vandaar de term “passief” inkomen.

Het geheim onthuld

Men zegt altijd: je moet hard werken voor je geld. En ik kan je vertellen: dit is 100% waar. Alleen de zon komt voor niets op. Je zult er wel eerst wat voor moeten doen om iets te bereiken.

Slim vs Hard werken

Alleen wat veel mensen vergeten is dat je ook slim kan werken. Bij slim werken gaat het erom dat je naast het harde werken nadenkt over de gevolgen van het harde werken. Wat ik hiermee bedoel is het volgende: als je alleen maar hard werkt zonder na te denken over de toekomst van jouw werk dan zal je hoogstwaarschijnlijk altijd actief hard blijven werken. Je kunt daarentegen ook nadenken over hoe je ervoor kunt zorgen dat je het actieve harde werk uiteindelijk kunt vervangen met een model dat voor jou een passief inkomen genereert.

Dat noem ik “slim werken”. Je werkt hard met het oog op de toekomst waarbij je actieve inkomen vervangen kan worden voor een passief inkomen.

Hoe verdien je een passief inkomen?

Veel mensen zullen zich nu afvragen hoe je daadwerkelijk een passief inkomen kunt opbouwen. Daarop kan ik zeggen dat er heel veel verschillende manieren bestaan hoe je dit kunt doen. Daarom zal ik er hieronder een aantal toelichten.

1. Investeer in vastgoed

Een van de beste manieren om een passief inkomen op te bouwen, is door te investeren in vastgoed. Wat veel mensen niet weten is dat het ook een van de meest stabiele vormen is van passief inkomen. Dit komt omdat als je het goed regelt, je elke maand kunt verdienen door bijvoorbeeld jouw appartement te verhuren.

Een kennis van mij deed dit bijvoorbeeld door tijdens zijn stage zijn kamer te verhuren. Omdat zijn stage in Azië was, kon hij van het huurgeld daar grotendeels leven en kostte het hem weinig extra geld. Als je het slim doet, kun je dus de hypotheek afbetalen met het huurgeld wat jij maandelijks ontvangt.

Daarnaast kun je ervan uitgaan dat het vastgoed niet zomaar verdwijnt. Over 20 jaar zal het appartement er waarschijnlijk nog steeds zijn.

2. Beleggen

Een andere vorm om een passief inkomen op te bouwen is door bijvoorbeeld een maandelijks bedrag te investeren in aandelen. Je ontvangt namelijk meestal dividend en deze inkomsten zijn passief.

Weet dat het wel goed is om een strategie voor jezelf te bepalen en je hieraan te houden. Is het bijvoorbeeld investeren voor de lange termijn dan zal je een andere strategie moeten hanteren dan bijvoorbeeld voor de korte termijn.

Day-Trading is een voorbeeld dat kan gelden voor de korte termijn. Ik raad je aan om hier echter niet zomaar aan te beginnen. Doe je onderzoek, lees boeken of volg een cursus die je alle stappen leert hoe je dit het beste kan doen.

3. Maak een Affiliate Website

Een derde manier om een passief inkomen op te bouwen is door het maken van een affiliate website. Met Affiliate Marketing kun je namelijk op lange termijn geld verdienen. Affiliate Marketing is kort gezegd het promoten van andermans producten waarbij je geld verdient in de vorm van een commissie zodra de bezoeker van jouw website via jouw link het product aanschaft. Lees in mijn vorige artikel hoe je dit precies kunt doen.

4. Maak een digitaal info product

Een van de voordelen die we tegenwoordig hebben, is dat het vrij eenvoudig is om jouw eigen e-book te maken en deze online te verkopen. Weet je bijvoorbeeld erg veel van een bepaald onderwerp dan kun je door het maken van een digitaal product een passief inkomen opbouwen.

Digitale producten zijn bijvoorbeeld: e-book, online cursus, membership website, etc.

5. E-commerce (semi-passief)

Een ander voorbeeld waarmee je passief inkomen kunt genereren is door te starten met een eigen E-commerce business. Door online jouw producten te verkopen kun je uiteindelijk een semi-passief inkomen genereren.

Waarom semi-passief en niet helemaal passief?

Je zult bij jouw webshop altijd te maken krijgen met klanten die jouw producten kopen. Je dient dan ook altijd beschikbaar te zijn om deze klanten te woord te kunnen staan als ze met jou contact opnemen.

Maar je bouwt wel een geautomatiseerd verdienmodel op die je heel wat passieve inkomsten kan bezorgen als je het goed inricht. Met Bol.com kun je dit bijvoorbeeld vrij eenvoudig al starten. Vergeet niet dat je je wel zal moeten inschrijven bij de KvK etc. want je gaat namelijk een echt bedrijf starten. Daarom raad ik je aan om een cursus te volgen die je alle stappen voor het opzetten van een succesvol winstgevend E-commerce bedrijf leert.

Het scheelt je veel tijd om zelf alles uit te zoek en is de investering uiteindelijk meer dan waard.

Hier zijn 5 voorbeelden genoemd waarmee je een passief inkomen kunt opbouwen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden hoe je dit kan doen daarom verzoek ik je vooral om mijn blog te blijven volgen.

affiliate marketing revolutie

Start met Affiliate Marketing En Bouw Een Passief Inkomen Op! Honderden mensen gingen je al voor….

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.