Op dit moment is de rente ontzettend laag en geld op je spaarrekening laten staan levert weinig op. Met jouw salaris betaal je momenteel alle lasten. Daarnaast bouw je ook netjes een pensioen op. Maar…is dit alles wel voldoende? Kan je ook online geld verdienen naast je huidige baan?

Goed nieuws! Het is tegenwoordig zeker mogelijk om wat geld bij te verdienen online door aan Assets te bouwen. Hieronder beschrijf ik welke verschillende mogelijkheden er zijn met elk hun voor- en nadelen.

Wat is een Asset?

Simpel gezegd is een Asset iets dat voor jou geld genereert zonder dat je daar op datzelfde moment iets voor hoeft te doen. Het is dus iets dat, als je het goed inzet, uiteindelijk passief inkomen kan creëren.

Denk nu niet dat je er gelijk niets voor hoeft te doen en slapend rijk kan worden. Dit is zeker niet het geval. Je zult er net als met alles in het leven veel tijd in moeten steken wil je het succesvol voor jou laten werken.

Maar als je deze tijd erin steekt en consistent doorgaat dan kun je het echt waarmaken dat je een passief inkomen opbouwt.

1. Affiliate Marketing

De eerste manier om online geld te verdienen is met Affiliate Marketing.

Wat is Affiliate Marketing?

Bij Affiliate Marketing promoot je andermans producten. Zodra een klant het product koopt via jou dan krijg jij een commissie van de verkoopprijs.

In het buitenland zie je bijvoorbeeld weleens mensen van een restaurant buiten staan. Zij spreken jou vaak aan met de vraag of je op zoek bent naar een plek om te eten. Het doel is dan om jou over te halen om een hapje te komen eten in hun restaurant. Zij krijgen namelijk dan een bepaald bedrag als commissie voor het binnenhalen van jou als klant.

Zo werkt Affiliate Marketing eigenlijk ook. Alleen dan online op het internet in plaats van in de “buitenwereld”.

Hoe werkt Affiliate Marketing?

De vraag is natuurlijk hoe jij klanten zo ver krijgt om het product te kopen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Geef eerlijk antwoord op de vraag van de klant. Vaak zijn potentiële klanten op zoek naar informatie over het product. Ze Googlen simpelweg naar informatie over het product of ze zoeken naar informatie die betrekking heeft op het product.

Om Affiliate Marketing te laten werken, dien je een of meerdere websites te maken waar jouw bezoekers naartoe gaan voor informatie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een Blog.

Op jouw Blog zet je dan een of meerdere advertenties van een product die te maken heeft met jouw bericht. Als de bezoeker dan via jouw link het product aanschaft krijg jij commissie van de verkopende partij.

Is Affiliate Marketing lastig?

Nee, Affiliate Marketing is echt niet lastig.

Als je geen idee hebt hoe je een website moet bouwen dan raad ik je aan om op Youtube op zoek te gaan naar goede video’s over het maken van een website met bijvoorbeeld WordPress. WordPress is namelijk erg laagdrempelig en eenvoudig om een mooie website te kunnen maken.

Ook Affiliate Marketing kun je leren door goede Youtube video’s te kunnen kijken. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de video’s van Jacko Meijaard. Hij is al jaren succesvol Affiliate Marketeer.

Als je het lastig vindt om alles zelf uit te zoeken dan is de cursus Affiliate Marketing Revolutie goed om te starten. Dit is een complete cursus voor beginners die je alles uitlegt, van het maken van een website tot aan het krijgen van meer bezoekers naar jouw site om zo succesvol geld te kunnen verdienen.

De Voor- en Nadelen op een rij

Voordelen

 • Laagdrempelig
 • Passief inkomen: uiteindelijk kun je terwijl je met iets anders bezig bent geld verdienen met jouw affiliate website.
 • Geen Klantenservice nodig

Nadelen

 • Duurt lang voordat je echt wat verdient
 • Veel teksten schrijven

2. E-Commerce

Een andere manier om online geld te verdienen is met E-Commerce.

Wat is E-Commerce?

E-Commerce is kort gezegd elektronische handel. Ofwel: handel op het internet. Online spullen inkopen en verkopen dus.

Hoe werkt E-Commerce?

Op dit moment zijn er eigenlijk verschillende manieren om E-Commerce toe te passen.

Verkopen op Bol.com

Een van de manieren is door bijvoorbeeld producten in te kopen vanuit bijvoorbeeld China en vervolgens te verkopen op een verkoopplatform als Bol.com.

Het voordeel hiervan is dat je niet zelf nog een website (webshop) hoeft te maken om jouw producten te verkopen. Daarnaast wordt de verkoop inclusief bezorging geregeld door Bol.com zelf. Je hoeft je eigenlijk alleen maar te richten op het vinden van de winstgevende producten en de inkoop daarvan.

De Bol Masterclass is een cursus die je dit stap voor stap leert toe te passen. Je leert echt een bedrijf te bouwen die dit principe winstgevend toepast. Er zijn natuurlijk nog meerdere verkopers actief op bol.com en daarom is het van belang dat je de juiste producten kiest en deze op de juiste manier weet te verkopen. Dit leer je allemaal stap-voor-stap in de cursus.

Dropship met Jouw eigen Webshop

Een andere manier om online geld te verdienen is door middel van Dropshipping met jouw eigen webshop. Je koopt producten in en verkoopt deze op jouw eigen webshop. Met Shopify kun je dit tegenwoordig eenvoudig toepassen. Op Youtube zijn ook genoeg video’s te vinden die dit stap voor stap uitleggen.

De Dropship Academy is al jaren succesvol in het begeleiden van mensen om dit op de juiste manier toe te passen. Dus mocht je echt de behoefte hebben aan een cursus die je alles stap-voor-stap leert dan is deze zeker aan te raden.

Is E-Commerce lastig?

Nee, E-Commerce zelf is niet lastig. Het werkt net als in een gewone winkel, spullen inkopen en verkopen en het gehele proces wat daarbij komt kijken. Wel een verschil dat je alles geheel online doet in plaats in een fysieke winkel.

E-Commerce kost wel tijd en vooral doorzettingsvermogen. Er is veel concurrentie dus je moet goed onderzoeken welke producten voldoende opbrengen en hoe je deze kan verkopen.

Maar als je eenmaal dit principe snapt en constant weer toepast dan kun je hier behoorlijk veel mee verdienen. Een oud-collega die is gestopt met werken en past dit nu al een jaar toe. Hij heeft het mij laten zien en in 2 maanden tijd had hij gemiddeld ongeveer 40.000 euro winst. Dat kan dus als je maar doorzet en opschaalt. Dit heeft hij bereikt na 1 jaar tijd.

De Voor- En Nadelen op een rij

Voordelen

 • Je hebt uiteindelijk een eigen online winkel
 • Passief inkomen: uiteindelijk kun je dus geld verdienen met jouw online winkel terwijl jij wat anders doet
 • Als het werkt, kun je ontzettend veel verdienen

Nadelen

 • Veel onderzoeken van producten
 • Testen producten kost tijd
 • Klantenservice

3. Investeren (aandelen, crypto’s etc.)

Investeren in aandelen of cryptovaluta is een bekende manier om online geld te verdienen.

Beleggen en investeren is iets wat natuurlijk al bekend is bij de meesten. Een kennis van mij doet dit nu al jaren en verdient hier inmiddels zijn huur mee. Het is dus wel degelijk een goede asset om uiteindelijk geld mee te verdienen.

Hoe werkt het?

Investeren in aandelen op de beurs werkt anders dan bijvoorbeeld investeren in crypto’s.

Het belangrijkste is dat je voor jezelf een strategie leert toe te passen die je consistent volhoudt. Je kunt bijvoorbeeld day-traden waarbij je elke dag de wereldeconomie en beurs in de gaten houdt en elke dag handelt in aandelen.

Kevin Timmer is 4 jaar full-time trader en heeft een Cursus Day-Traden waarin hij jou dit stap-voor-stap leert.

Ben je meer geïnteresseerd in beleggen voor de lange termijn dan is het verstandig om een andere strategie toe te passen dan bij bijvoorbeeld day-traden. Ook dit kun je weer op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen op basis van technische analyse of door middel van macro investing.

Mocht je geïnteresseerd zijn in beleggen maar weet je niet waar te beginnen en wil je wat meer informatie dan kan de handleiding van Harm van Wijk je wellicht hierbij helpen.

Investeren in crypto’s is ook een mogelijkheid om online geld te verdienen. Op dit moment doe ik hier zelf niet zoveel mee maar mocht je geïnteresseerd zijn en wil je leren hoe je dit succesvol kan toepassen dan kan de Crypto Masterclass je hierbij helpen.

Is Investeren lastig?

Investeren kun je zo lastig voor jezelf maken als je maar wilt. Heel eerlijk toekennen: het is wel een uitdagende bezigheid. Je kan enerzijds veel geld winnen maar ook verliezen. Je moet weten waar je mee bezig bent. Dit kan daarom voor beginners lastig zijn en daarom raad ik je dan ook echt aan om je eerst goed in te lezen of een cursus te volgen.

De Voor- En Nadelen op een rij

Voordelen

 • Hoger rendement
 • Passief inkomen: jouw investeringen kunnen meer worden zonder dat je daar iets voor hoeft te doen
 • Rente-op-rente

Nadelen

 • Meer risico
 • Bij verlies kan het lang duren om het terug te verdienen
 • Uitdagend voor beginners

4. Een Digitaal Informatie Product

Een vierde manier om online geld te verdienen is door bijvoorbeeld je eigen digitale product te maken.

Wat is een Digitaal Informatie Product?

Een Digitaal Informatie Product is een online product wat informatie bevat waar andere mensen naar op zoek zijn. Dit kan bijvoorbeeld een eigen online cursus zijn maar ook een e-book is al een voorbeeld hiervan.

Hoe werkt het?

De wereld wordt steeds digitaler waardoor de vraag naar online beschikbare informatie steeds groter wordt.

Iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal en expertise. Deze kennis en ervaring kun je aan anderen leren die hiernaar op zoek zijn. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een online cursus waarin je jouw kennis deelt.

Dit Online Product kan je dus verkopen en hiermee passief geld verdienen.

Is het maken van een Digitaal Informatie Product lastig?

Lastig is het niet. Maar het kost wel veel tijd om het te maken. Denk bijvoorbeeld aan een cursus. Je moet zelf alle content maken. Daarnaast moet je het ook succesvol weten te verkopen.

Voor een beginner zou ik dit niet aanraden. Doe eerst wat meer ervaring op met Online Marketing alvorens je hiermee begint.

De Voor- En Nadelen op een rij

Voordelen

 • Je kunt je eigen kennis & ervaring inzetten
 • Passief inkomen
 • Het product is altijd beschikbaar
 • Eenvoudig opschalen

Nadelen

 • Veel tijd om te maken
 • Voorkennis van Online Marketing vereist

5. YouTube Kanaal

Start je eigen Youtube kanaal en je kunt hiermee passief online geld verdienen.

Wat is een YouTube Kanaal?

Iedereen kent het tegenwoordig wel. Youtube is inmiddels een tweede zoekmachine voor ons geworden. Alle video’s die je zoekt kun je wel vinden op dit platform.

Hoe werkt het?

Het is vrij simpel. Je maakt een Youtube Kanaal aan. Begint met video’s maken en door middel van Advertenties in je video’s kun je hiermee geld verdienen.

Maak dat je video’s waardevolle content bevatten waar mensen naar op zoek zijn. Zorg tevens voor kwalitatieve beeld- en geluidskwaliteit.

Is het lastig?

Het is niet lastig om te starten. Wel kan het lastig zijn om video’s te editen en voldoende kijkers te krijgen. Het is een constant proces wat veel tijd nodig heeft.

Maar je video’s blijven natuurlijk online en je kunt hier dan uiteindelijk ook online geld mee verdienen.

De Voor- En Nadelen op een rij

Voordelen

 • Je kunt je verhaal erin kwijt
 • Passief inkomen
 • De video’s zijn altijd beschikbaar

Nadelen

 • Veel tijd om video’s te editen
 • Duurt lang voordat je veel views hebt

Bedankt voor het lezen!

Dit waren mijn 5 beste manieren om online geld te verdienen. Het zijn allen manieren waarmee dit uiteindelijk zelfs passief kan als je eraan bouwt.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere manieren om online geld te verdienen maar ik denk dat dit wel de meest belangrijken zijn op dit moment.

affiliate marketing revolutie

Start met Affiliate Marketing En Bouw Een Passief Inkomen Op! Honderden mensen gingen je al voor….

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

2 Responses

 1. I am sure this article has touched all the internet users, its really really good post on building up new webpage.Hello. This post was really remarkable, especially because I was searching for thoughts on this issue last Thursday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.