conversie optimalisatie

Fijn, je hebt een website en dan nu zorgen voor een hogere conversie door maar zoveel mogelijk bezoekers op jouw website zien te krijgen. Want meer bezoekers op je website betekent waarschijnlijk ook meer klanten.

Dat is wat ik heel vaak hoor. En gedeeltelijk is het ook terecht. Als je naar de kansen kijkt in ieder geval. Hoe meer bezoekers er op je website zijn, des te groter wordt de kans dat een percentage daarvan daadwerkelijk een aankoop doet.

Maar uit ervaring kan ik je zeggen dat de kwaliteit van de bezoekers die op je website komen ook een zeer grote rol speelt in jouw conversie succes. Ofwel: bezoekers die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Maar hoe trek ik nou de juiste bezoekers voor mijn website? En hoe zorg ik ervoor dat deze bezoekers ook daadwerkelijk mijn klanten worden?

Deze video van de IMU raad ik aan om te kijken. Ze delen hele handige tips:

Hieronder geef ik je 5 slimme conversie tips die je kunt gebruiken.

Conversie tip 1: Maak een goede landingspagina

Zorg voor een goede landingspagina.

Een landingspagina is eigenlijk een pagina waar de bezoeker 2 dingen kan doen: zijn gegevens achterlaten of de website verlaten.

Zorg er dus voor dat de pagina de aandacht van jouw bezoeker trekt. Maak een rustige en overzichtelijke pagina waarin je duidelijk uitleg geeft over jouw product.

Maak tevens dat er geen menu is en geen andere knoppen zijn waarop de bezoeker kan klikken.

Je doet er goed aan om aan het einde van de pagina een gratis item weg te geven in ruil voor hun naam en email adres. Bijvoorbeeld een gratis e-book met tips over jouw product. Of een video waarin jij gratis meer informatie deelt over het product.

Gratis Video!

Op deze manier maak jij je bezoekers warm. De kans is dan ook groot dat ze in ruil voor het gratis product hun gegevens achterlaten.

Conversie tip 2: Email Marketing

Zodra jij de gegevens (email adres) hebt, kun je met behulp van email marketing zoals bijvoorbeeld met de email-marketing tool Enormail, ervoor zorgen dat jouw klanten op de hoogte worden gehouden van het product door automatische emails.

enormail

Ga niet gelijk hun inbox vol spammen met promotie mails over jouw product. In plaats daarvan dien je constant waarde te geven. Dus geef in de mails enkel en alleen informatie waar ze echt wat aan hebben.

Conversie tip 3: Gratis Waarde

Nadat de bezoekers hebben gekozen voor het achterlaten van hun gegevens komen ze op een volgende pagina waarbij je dus echt gratis waarde geeft. Zorg dat dit kwalitatief goede content is. Denk hierbij echt vanuit de bezoeker van jouw website.

Zelf ben ik groot fan van een gratis video waarin ik content deel. Aan het einde van jouw video kun je dus alle voordelen en extra’s laten zien van het product dat jij wilt verkopen.

Aan het einde van deze pagina, kun je vervolgens een doorklik-knop maken naar de daadwerkelijke sales-pagina van jouw product.

Mochten de bezoekers nu niet geïnteresseerd zijn in het product dan heb je alsnog hun email adres. Het is dan een kwestie van zoveel mogelijk waarde en content delen met de bezoekers via de mail.

Op die manier kun je stap-voor-stap rustig de bezoeker steeds warmer maken voor jouw product.

Conversie tip 4: Sales Pagina

De bezoeker is inmiddels een lead (een bezoeker die mogelijk interesse heeft in jouw product) en heeft ervoor gekozen om door te klikken en een kijkje te nemen op de Sales Pagina waar je jouw product promoot.

Zorg wederom dat er op je sales pagina geen afleiding is. Maak er geen kermis van met allemaal knipperende banners. Je kunt beter informatie delen over het product; waarderingen van klanten weergeven etc.

Maak dat er ook weer maar 2 mogelijkheden zijn voor de bezoeker: het product kopen of de website verlaten.

Conversie tip 5: Pop-up

Soms kan het zijn dat jouw bezoeker twijfelt en de informatie op jouw website wel relevant vond maar toch de website wil verlaten.

Wat goed werkt, is om ervoor te zorgen dat er een pop-up verschijnt om de aandacht te trekken met bijvoorbeeld een tekst zoals deze

Wacht! Voordat je gaat willen we je graag dit boek geven met gratis tips etc. ”.

Als de bezoeker dan zijn/haar email adres achterlaat dan krijgt de bezoeker dit gratis boek. Jij hebt dan alsnog de contactgegevens om de bezoeker alvorens steeds warmer te maken.

Hoe pas je de conversie tips toe?

1. Als je al een WordPress website hebt

Mocht je al een website hebben met bijvoorbeeld WordPress dan kun je met plugins ervoor zorgen dat je deze landingspagina, sales pagina en pop-ups kunt maken. Wel heb je voor de automatische mails een email marketing tool nodig. Dit kan bijvoorbeeld met Enormail.

Zelf ben ik zo ook begonnen. Alleen het nadeel was dat de plugins helaas niet altijd goed werkten. Ik had zelf veel problemen ervaren om de teksten op de juiste plekken te krijgen etc. Het kostte mij ontzettend veel tijd om dit te maken.

Daarom heb ik ervoor gekozen om gebruik te maken van Leadpages. Met deze tool kun je veel sneller en makkelijker de pagina’s en pop-ups maken en koppelen aan jouw email marketing tool. Dus als je meteen goed wilt beginnen dan raad ik Leadpages zeker aan.

2. Als je nog geen website hebt

Mocht je nog geen website hebben dan kan het de moeite waard zijn om te kijken naar andere website maken tools dan WordPress. Zoals hierboven al beschreven kan je wel veel doen met plugins binnen WordPress. Alleen het werkt niet altijd even goed en snel.

De website build tool Phoenix van de IMU biedt ontzettend veel mogelijkheden. Zo is het wel mogelijk om landingpagina’s, sales paginas, pop-ups etc. te bouwen met de tool zonder veel moeite. Daarnaast is de website gelijk geoptimaliseerd om meer leads en klanten van je bezoekers te maken. Door de schone code zal je website ook hoger scoren in Google.

Meer leads en klanten uit je bezoekers halen?

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.