start social media marketing bureau

Je bent er klaar voor om jouw eigen Social Media Marketing Bureau te starten. Maar waar begin je? In dit bericht lees je hoe je stap-voor-stap jouw eigen social media marketing bureau start.

Wil je jouw eigen social media marketing agency starten? Dan is het goed om te weten dat het niet alleen maar TikToks video’s zijn die je maakt.

Er zijn zoveel meer factoren waar je rekening mee moet houden om jouw eigen bedrijf te starten dat zowel winstgevend is als erg gewaardeerd wordt door jouw klanten.

In dit artikel vertel ik je de hacks en tips die je nodig hebt om te starten met jouw social media marketing bedrijf.

Starten met een Social Media Marketing Bureau in 2021

Sinds 2010 is Social Media ontzettend belangrijk geworden.

Steeds meer mensen spenderen hun tijd op social media. De meeste ondernemers weten dit en maken hier dan ook graag gebruik van door Social Media voor hun marketing in te zetten. Omdat Social Media voor veel bestaande ondernemers iets is waar ze niet mee zijn opgegroeid vroeger, zoeken ze de hulp van een Social Media Marketing Bureau (Agency). Dit is een bedrijf dat zich specifiek bezighoudt met Social Media Marketing voor haar klanten.

Nu zien we tegenwoordig steeds meer social media marketing bureaus verschijnen. Dit betekent niet direct dat het starten van een social media marketing bureau onmogelijk is. Maar dit betekent wel dat je veel concurrentie zal hebben en je dus moet kunnen aantonen waarom jouw social media marketing agency beter is.

Daarentegen biedt 2021 wel veel mogelijkheden omdat meer mensen gewend zijn om online te werken. Je hebt ook geen fysiek kantoor meer nodig om te huren. Met Zoom en Skype calls kan je tegenwoordig prima goede klantgesprekken houden. Ook facturatie is tegenwoordig elektronisch acceptabel.

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van deze voordelen en besteden dan ook hun social media uit aan goede social media marketing bedrijven.

Social Media Marketing Bureau Tip

Behandel jouw social media marketing agency alsof het jouw beste klant is. Zorg voor een goede strategie, produceer waardevolle content en aantrekkelijke social media posts.

1. Wat is jouw expertise?

Er bestaan inmiddels honderd duizenden social media marketing bedrijven in de wereld. Dus het eerste waar je op moet focussen is jouw specialiteit. Jouw Unique Selling Point. Wat bied jij wat anderen niet hebben?

Je kunt hierbij denken aan de volgende opties.

Focus op een bepaalde niche

Specialiseer je in een bepaalde niche. Dit kan bijvoorbeeld de IT, gezondheid of horeca zijn. Als je namelijk een goede achtergrond hebt in een bepaalde sector met relevante case studies van vorige opdrachten en positieve klantreacties dan zal je dit helpen om een goede start te maken.

Kies voor een specialisatie binnen social media marketing

Omdat al zoveel mensen een social media marketing bureau starten, is het van belang om er echt uit te springen en te laten zien waarom mensen voor jou moeten kiezen. Een van de manieren om dit te doen is door je te specialiseren in een bepaald gebied binnen social media marketing. Denk bijvoorbeeld aan Facebook ads expert of Google Adwords certified. Of jij hebt de meest creatieve designer of beste schrijvers. Dit is namelijk wat jou gaat doen onderscheiden van de rest.

Social Media Marketing Bureau Tip

Bouw een goed merk op. Iedereen binnen jouw bureau moet jouw merk begrijpen en er net zoveel in geloven als jij.

2. Welke diensten ga je verlenen?

Wees duidelijk over welke diensten je gaat verlenen. Er zijn namelijk veel mogelijke diensten binnen social media marketing.

Content schrijven

Het belang van waardevolle social media content neemt steeds meer toe. Zo zou je dus aan jouw klanten kunnen aanbieden om social content voor hun te verzorgen.

Betaalde social media

Je kan er ook voor kiezen om betaalde social media advertenties te verzorgen. Hoeveel zou je daarvoor vragen?

Design

Om succesvol social media marketing toe te passen, heb je goede designs nodig. Wellicht zou jij deze kunnen maken en aanbieden? Ook al heb je geen goede designer in dienst, zou je alsnog mooie designs kunnen maken met bijvoorbeeld Canva.

3. Beschrijf jouw strategie en doe onderzoek

Voordat je gaat starten, is het belangrijk om een goede marketing strategie vast te stellen. Breng het gehele plaatje in kaart: jouw strategie, style guide, concurrentie analyse en de maandelijkse kosten. Het is beter om goed voorbereid te zijn dan dat je alles moet veranderen wanneer je al ver gevorderd bent.

Concurrentie analyse

Het is erg belangrijk om te weten wie jouw concurrenten zijn, wat ze aanbieden en hoeveel ze vragen. Stuur eens een persoonlijke email om te vragen naar hun prijzen.

Beschrijf jouw merk

Meeste ondernemers zijn gewend om een goed merk te bouwen voor hun klanten maar vergeten hun eigen merk. Wat is jouw merk en hoe wil je dit verspreiden op social media? Als social media marketing bedrijf is het de bedoeling dat jij er op social media uitspringt!

Breng je kosten in kaart

Het is belangrijk om jouw basis kosten goed in kaart te hebben. Wees hierbij echt zo specifiek mogelijk en probeer alle kosten in kaart te brengen.

Houd altijd rekening met een kleine reserve voor onverwachte kosten die je niet had verwacht.

Weet hoeveel je vraagt voor jouw diensten

Er zijn verschillende structuren hoe je geld kunt verdienen.

Ten eerste kun je een maandelijks bedrag vragen. Dit zorgt voor een consistente inkomstenstroom. Daarnaast weet jouw klant ook waar hij/zij aan toe is.

Daarnaast kun je het op projectbasis doen. Denk bijvoorbeeld aan een goede campagne die je moet opstellen.

Ten derde kun je natuurlijk ook per uur factureren. Denk hierbij echt goed na over jouw uurtarief en beschrijf jouw rechten en voorwaarden goed.

Weest ook altijd duidelijk of je tarieven inclusief of exclusief btw zijn.

4. Lanceer jouw social media marketing bureau

Als een marketing agency moet je zorgen voor een succesvolle lancering. Hier zijn een aantal factoren om rekening mee te houden:

Website

Werkt je website en werken alle links? Test bij voorkeur van tevoren of alles naar behoren werkt.

Social media

Als je start met een social media marketing bedrijf dan is het zeer belangrijk dat jouw social media kanaal er echt uitspringt. Denk bijvoorbeeld aan betaalde advertenties voor tijdens de lancering van jouw bedrijf.

5. Neem voldoende tijd voor onboarding van jouw klanten

Zodra jouw klant heeft getekend is het belangrijk dat hij goed begeleid wordt bij zijn onboarding. Wees duidelijk in je communicatie en behandel klachten altijd goed en serieus.

Je kan onboarding doen via Skype of Zoom. Denk wel aan de volgende punten.

Zorg er voor dat je zeker weet dat je met de juiste mensen spreekt. Vraag bijvoorbeeld specifiek naar de digital marketing manager.

Maak verwachtingen duidelijk en stel deadlines, beschikbaarheid altijd goed vast.

Check altijd of alle documenten succesvol zijn ondertekend.

Reserveer altijd ruimte voor vragen. Wees open voor het ontvangen van vragen op dit moment. Zorg ervoor dat je klant begrijpt wat er zal gaan gebeuren en maak dat hij tevreden is aan het einde van het gesprek.

En dan…

Hopelijk hebben bovengenoemde punten je verder geholpen om te kunnen starten met jouw social media marketing bureau. Wellicht blijkt nu dat je het misschien toch niet zo leuk vindt. Dat kan. Of misschien heeft mijn artikel je juist bevestigd dat je wel heel graag wilt starten met jouw social media marketing agency.

Mocht je nog niet precies weten hoe je nu echt kunt beginnen dan raad ik je aan om de complete video cursus te volgen: de SMMB Masterclass. Deze legt je namelijk stap-voor-stap uit hoe je van niets uiteindelijk een draaiend social media marketing bedrijf kunt maken. Inclusief inschrijving bij de KvK. Zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een kant-en-klaar stappenplan dus!

social media marketing bedrijf
sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.