geld verdienen met website

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren hoe je online geld kunt verdienen. Een daarvan is door middel van een website. Online geld verdienen met jouw eigen website klinkt interessant, toch? Dat is het zeker ook! Daarom vertel ik je hier hoe je dit stap voor stap kunt doen.

1. Kies een niche of onderwerp voor jouw website

De eerste stap die je wilt nemen, is het kiezen van een goed onderwerp voor jouw website. Waar wil je dat jouw website over gaat? Kies iets wat je zeer interessant vindt en waar je elke dag wel over zou kunnen praten of schrijven. Denk hier goed over na want dit is waar jouw hele website op zal worden afgestemd.

2. Vraag een domeinnaam aan

Nadat je jouw onderwerp hebt gekozen, is het tijd om een domeinnaam aan te vragen. Een domeinnaam is de naam van jouw website. Dus bijvoorbeeld voor mijn website www.fortunatefree.com is de domeinnaam fortunatefree. Kies bij voorkeur een naam die past bij jouw website. Gaat het over sporten, kies dan iets met sporten of gezondheid in de naam. Dit zal de vindbaarheid van jouw website bevorderen.

Nadat je jouw domeinnaam hebt bedacht, kun je ervoor kiezen om deze aan te vragen bij een web hosting provider. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld Strato. Daar kan je namelijk kiezen voor een compleet kant-en-klaar geprepareerd WordPress pakket waarmee je in een paar klikken jouw website kunt opzetten. Bij de opzet hiervan vul je dan ook een domeinnaam in.

3. Start jouw website

Nu dat je een eigen domeinnaam hebt, kun je starten met het bouwen van jouw website. WordPress is een hele eenvoudige manier om hiermee te starten. Je hoeft geen technische kennis te hebben en kunt vrijwel direct beginnen met het opzetten van jouw website. Er zijn tegenwoordig heel veel mooie design templates binnen WordPress die je gewoon gratis kunt gebruiken.

4. Begin met Bloggen

Nu dat je website staat, kun je aan de slag gaan met het schrijven van blog posts. Waarom is dit noodzakelijk? Om goed gevonden te worden door Google, dien je veel waardevolle content te hebben op jouw website. Een van de meest effectieve manieren is om dus goede blog posts te maken en publiceren waar relevante zoekwoorden in verwerkt zitten. Voor het vinden van relevante zoekwoorden kun je bijvoorbeeld gebruik maken van speciale tools zoals KWFinder. Deze geeft precies aan naar welke informatie mensen op zoek zijn. Als jij dan vervolgens hier blog posts over schrijft, zal je sneller gevonden worden in Google.

5. Het verdienmodel

Nu dat je website goed gevonden wordt in Google en er al regelmatig wat bezoekers op je site zitten, kan je aan de slag gaan met jouw eigen verdienmodel. Eigenlijk kun je op verschillende manieren online geld verdienen met jouw website. Zo zou je bijvoorbeeld een eigen webshop kunnen maken waarin je jouw eigen producten verkoopt. Of je zou jouw eigen online cursussen kunnen maken en verkopen op je website. Maar bij beide verdienmodellen dien je wel eerst jouw eigen producten te maken. Daarnaast ben je ook nog verantwoordelijk voor de klantenservice. Is er geen makkelijkere manier om hiermee te starten? Jazeker! Je kunt namelijk ook geld verdienen door producten van andere mensen te promoten op jouw website. Dit doe je door bijvoorbeeld het delen van een link. Als iemand dan via jouw link het product koopt dan verdien jij een commissie. Dit noemt men Affiliate Marketing en is de meest laagdrempelige manier om mee te beginnen. Helemaal omdat je zelf dus geen klantenservice hoeft af te handelen en je eigenlijk direct kan beginnen zonder teveel kosten.

6. Maak het niet te gek

Regelmatig zie ik veel websites die helemaal worden opgebouwd met allemaal spammende linkjes die gedeeld worden. Dit is dus niet hoe je het wilt doen. Probeer zoveel mogelijk waardevolle content toe te voegen aan jouw website waar mensen echt wat aan hebben. Maak het zo natuurlijk mogelijk waarbij je geen advertenties in iemands gezicht gooit maar echt waarde biedt en eventueel een linkje verwerkt in jouw tekst.

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.