email marketing tips

Ondanks de opkomst van social media marketing, is en blijft email marketing nog steeds een krachtige tool om nieuwe leads binnen te halen. Persoonlijk denk ik dat dit onderschat wordt. Veel mensen denken namelijk dat social media effectiever is omdat tegenwoordig steeds meer mensen op social media platformen zitten. Dit klopt, alleen als je nadenkt: Hoe vaak controleer jij je e-mails? Juist, grote kans wel een paar keer per dag minimaal. En dit is precies waarom email marketing nog lang zeer effectief zal zijn voor het genereren van meer leads. Daarom heb ik hieronder 11 belangrijke email marketing tips genoemd die je gaan helpen bij jouw online business.

1. Denk aan je lezers

Houd rekening met jouw doelgroep. Voor wie schrijf jij? Waarom zou de lezer geïnteresseerd zijn in jouw email?

Dit zijn allemaal vragen die je altijd in je achterhoofd dient te houden als je wilt dat jouw email marketing effectief werkt. Want stel dat jij een mail ontvangt dan wil je wel dat de mail iets bijdraagt voor jou anders zal je de mail niet gaan lezen. En dit is precies ook hoe jij met jouw email marketing om dient te gaan: houd altijd je doelgroep in je achterhoofd.

2. Schrijf kwalitatieve content

Regelmatig ontvang ik e-mails waarin heel nadrukkelijk iets wordt gepromoot. Als dit gebeurt dan stop ik altijd direct met lezen en soms verwijder ik de email zelfs direct.

Mensen zijn niet op zoek naar e-mails met promoties. Ze willen waardevolle content waar ze wat aan hebben en dat hun verder helpt.

3. Toegankelijk op alle apparaten

Zorg ervoor dat je e-mails altijd op alle apparaten goed eruit zien. Tegenwoordig controleert bijna iedereen de e-mails wel met een mobiele telefoon. Het is dus belangrijk dat je altijd controleert hoe je e-mails eruit zien op mobiele telefoons.

4. Verwijs naar je blog

Zorg ervoor dat je in email berichten af en toe een call-to-action link hebt naar je blog voor eventuele extra informatie. Op deze manier zorg je voor meer verkeer naar je website terwijl de lezer echt oprecht uit interesse naar jouw post gaat.

5. Wees persoonlijk

Zorg ervoor dat jouw e-mails er altijd persoonlijk uit zien. Op deze manier bouw je ten eerste een betere band op met je lezers. Daarnaast is de kans ook groter dat de mail niet in een spam box terecht komt.

6. Duidelijk en pakkend onderwerp

Een van de eerste redenen waarom je lezer jouw email wel of niet opent, is het onderwerp. Daarom is het erg belangrijk dat het onderwerp pakkend en duidelijk is. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande goede voorbeelden:

🔴🚀 Doe je mee naam, 4x live business masterclass 🔴🚀

🙌 😄 Dit veranderde mijn leven 🙌 😄

De titels zijn duidelijk en maken je nieuwsgierig waardoor de kans groot is dat je de mail opent en gaat lezen.

7. Testen

Om zeker te zijn of jouw e-mails zorgen voor goede conversies, is het belangrijk om te testen. Denk bijvoorbeeld aan A/B testen waarbij je 2 verschillende e-mails opstelt en verzendt. Met goede e-mail marketing software heb je altijd de mogelijkheid om dit in te stellen. Zelf gebruik ik inmiddels een compleet platform, Systeme.io, waarbij je naast e-mail marketing ook andere zaken zoals sales funnels en automation flows kunt bouwen.

8. Onderhoud je email lijst

Veel mensen willen een zo groot mogelijke e-mail lijst. Zelf focus ik hier persoonlijk niet op. Kwaliteit staat bij mij altijd hoger dan kwantiteit. Dus ook voor mijn e-mail lijst. Daarom schoon ik regelmatig mijn email lijst op. Daarnaast richt ik me vooral op de groep mensen die vaak wel op mijn e-mails reageren. Op deze manier zorg je voor een tevreden groep lezers en kun je tevens al jouw aandacht richten op kwalitatieve content wat zal leiden tot hogere conversies.

9. Maak geen ellenlange e-mails

Een van de meest irritante e-mails vind ik altijd de mails die veel te lang zijn. Mensen hebben tegenwoordig steeds minder tijd en zoeken veel meer naar puntsgewijze informatie die snel te verwerken is voor het menselijk brein.

Maak daarom in plaats van lange e-mails, korte en gerichte e-mails waarbij de boodschap vaak meteen duidelijk is. Hierdoor zullen mensen die oprecht interesse hebben ook eerder reageren.

10. Wees up-to-date

De digitale marketing ontwikkelingen gaan de laatste tijd razendsnel. Zorg er daarom altijd voor dat je up-to-date blijft van de laatste ontwikkelingen. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe technologieën of tools waarmee je hogere conversies kunt krijgen. Je wilt natuurlijk niet achterlopen.

11. Mijn persoonlijke tip

Inmiddels weet ik dat veel startende ondernemers email marketing wellicht niet direct zullen inzetten. Daarom wil ik meegeven om dit wel te doen. Zoals al gezegd lezen mensen nog steeds heel vaak hun e-mails omdat dit een “rustige” plek is en mensen nieuwsgierig zijn of er nog belangrijke nieuwtjes zijn. Voor belangrijke zaken gaan ze niet naar social media maar controleren ze juist hun email adres.

Als je net bent begonnen met online ondernemen, heeft het misschien niet zoveel zin om direct email marketing in te zetten. Maar zodra je eenmaal je eerste bezoekers op je website krijgt, schakel dan wel email marketing in. Je kan bijvoorbeeld al voordelig beginnen met Enormail. Dit is een tool volledig afgestemd voor alles rondom email marketing. Als je daarentegen direct zoals ik een platform wilt waarmee je jouw gehele online business kunt opbouwen dan is Systeme.io een goede tool. Deze kun je tevens gratis uitproberen.

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.