cryptomunten kopen en verkopen in 2021

De Bitcoin prijs is weer hard gestegen in 2020 en de kans dat dit alleen maar toeneemt in 2021 is groot. Daarom zie ik steeds meer interesse ontstaan in het kopen van cryptomunten. Omdat de banken momenteel geen rentes opleveren en mensen toch wat extra vermogen op willen bouwen, krijg ik vaak vragen of ik niet wat kan schrijven over het kopen van cryptomunten. Daarom heb ik dan ook besloten om een artikel te wijden hoe je cryptomunten kan kopen in 2021.

Wat zijn cryptomunten?

Veel mensen weten inmiddels wel wat aandelen zijn en hoe dit werkt. Alleen over cryptomunten hebben mensen nog niet veel kennis omdat het vrij nieuw en modern is.

Een cryptomunt is eigenlijk een digitale geldeenheid. Het is een digitaal en op cryptografie gebaseerd betaalmiddel. Cryptografie was tijdens de Tweede Wereldoorlog een veelgebruikte manier om op een anonieme manier te communiceren. De boodschappen werden namelijk omgezet naar anonieme codes.

Aankopen van cryptomunten zijn dan ook anoniem. Je hoeft geen persoonlijke gegevens door te geven.

Kort samengevat zijn cryptomunten dan ook geen fysieke munten (munt- of briefgeld) maar digitaal. Veel mensen vragen zich vaak af of het om die reden wel “echt” is. Ik zeg dan altijd: zodra er geen cash geld meer is en je alleen maar digitaal kunt betalen dan zijn de cijfers op jouw bankaccount ook alleen maar cijfers. Geen “echt” geld. Denk daar maar eens over na. Langzamerhand wordt alles steeds meer digitaal en worden traditionele geldmethodes gemoderniseerd.

Ik vermoed dan ook dat cash geld uiteindelijk vervangen wordt en je enkel nog online en digitaal kan betalen.

Wat is blockchaintechnologie?

De technologie waarmee gehandeld kan worden in cryptomunten heet blockchain. Dit is de techniek die zorgt voor alle transacties van de cryptomunten. Het belangrijkste aspect van de blockchain is het feit dat er geen derde partij nodig is voor de transacties. Deze “derde partij” is namelijk al geautomatiseerd middels het internet. De blockchaintechnologie zorgt dan ook zelf automatisch voor de controle van de transacties.

Over het algemeen is Blockchain veiliger dan een centrale opslagplaats. In een Blockchain staat de data namelijk verspreid waardoor het lastig is om het systeem te hacken of als er om wat voor reden dan ook de data opslagplaats niet meer beschikbaar is.

Bekende cryptomunten

De meest bekende cryptomunt is wel Bitcoin. Bijna iedereen heeft hier weleens van gehoord. Eind 2017 steeg de waarde van de Bitcoin zo erg dat veel mensen in korte tijd ontzettend veel vermogen hebben opgebouwd.

Bitcoin is een van de weinige cryptomunten die op zijn eigen blockchain werkt.

Een andere bekende cryptomunt is de Ether. Ether is de cryptomunt van Ethereum, een software- en blockchainplatform. Omdat ik zelf geloof in de Ethereum blockhaintechnologie heb ik geïnvesteerd in de Ether. Hiermee zeg ik niet direct dat jij dit ook moet doen. Er zijn namelijk nog veel meer verschillende munten. Kijk wat jou interessant lijkt. En neem altijd de risico’s in acht. Je kunt namelijk veel geld verdienen maar ook veel verliezen door te investeren in cryptomunten. Begin er dus nooit zomaar aan.

Ripple is een cryptomunt en digitaal betalingsnetwerk. Opmerkelijk is dat deze munt wel door een partij beheerd wordt. Inmiddels werken grote partijen al samen met Ripple.

Hoe koop ik cryptomunten?

Om cryptomunten te kunnen kopen zijn er verschillende platformen. Net als bij aandelen waarbij je middels een zogenoemde “broker” kunt handelen in aandelen, is er bij cryptomunten ook een bepaald platform. Een belangrijk verschil is wel dat er bij crypto’s wat meer risico’s aan zitten. Er is namelijk niemand die volledige controle heeft over de cryptomunten. Ook ben jij vaak zelf afhankelijk van de beveiliging van jouw cryptomunt.

Om het kort samen te vatten zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen voor het correct kopen van cryptomunten op een zo veilig mogelijke manier.

Bitvavo

Als je dat nog niet had gedaan dan kun je je aanmelden bij een handelsplatform voor Cryptomunten. Een bekend platform in Nederland is Bitvavo. Je kunt dit zien als een zogenoemde “broker”.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo dan dien je alle stappen te doorlopen die je te zien krijgt. Zo dien je jouw persoonlijke gegevens in te vullen. Maak je hier geen zorgen over. Dit is namelijk standaard procedure en zijn ze net als bij brokers verplicht om te doen. Het controleren van jouw account en gegevens kan 1 dag duren. Daarom raad ik je aan om na aanmelding even een dag te wachten voordat je daadwerkelijk gaat handelen.

Vergeet niet om in de instellingen 2 factor authenticatie in te stellen. Dit zorgt voor een betere beveiliging van jouw account. Hierbij stel je namelijk in dat je op jouw mobiele telefoon een code krijgt die je dient te gebruiken bij het inloggen.

Zodra je aanmelding bij Bitvavo gelukt is, kan je aan de slag met handelen.

Zoals je hieronder ziet, kan je zoeken naar jouw cryptomunt waar je in wilt handelen. Klik erop dan kom je in een volgend scherm met direct de mogelijkheid om de munt te kopen.

Selecteer hoeveel geld je wilt investeren in de munt en klik op koop. De munt wordt aangekocht en zodra dit is gelukt, staat deze op jouw account.

Wallet

Geld op jouw Bitvavo account laten staan, is mogelijk maar niet verstandig. Als Bitvavo bijvoorbeeld failiet zou gaan of gehackt wordt dan verlies je het geld dat je hebt geinvesteerd in de munt. Daarom dien je jouw cryptomunt in een externe wallet te stoppen. Net als met geld overmaken op een bankrekening kan je ook jouw cryptomunten van Bitvavo naar jouw wallet storten. Dit gaat in plaats van met een rekeningnummer met een speciale code die in Bitvavo wordt aangemaakt. Deze code kan je dan ook weer in je wallet gebruiken om het geld op te nemen.

Hieronder een aantal voorbeelden van externe wallets:

Blockchain (online wallet)

Exodus (offline wallet)

Liberty Jaxx (offline wallet)

Ledger Nano S (hardware wallet)

Hoe verkoop ik cryptomunten?

Om cryptomunten te kunnen verkopen kan je wederom Bitvavo gebruiken. Stel dat je jouw munten op een externe wallet hebt staan dan dien je ook weer met de speciale code die fungeert als bankrekeningnummer jouw munt op te nemen in je Bitvavo account. Je vult dan het adres (=code) in van jouw wallet en het aantal dat je wilt opnemen. Zodra dit is gelukt, staat je munt weer op Bitvavo en kan je deze vanuit daar eenvoudig weer verkopen.

Begin Niet Zonder Kennis: Crypto Masterclass

Voordat je zomaar gaat beginnen, raad ik je aan om een uitgebreide basis en beginnerscursus te volgen die je stap-voor-stap uitlegt hoe je zelf kan handelen in cryptomunten. Zelf heb ik de Crypto Masterclass gevolgd. Deze heeft mij echt heel erg geholpen om alles te leren over Crypto’s om zo zelf op een goede manier aan de slag te gaan. Hiermee verklein je ook de risico’s en zorg je ervoor dat je niet zonder kennis onnodige fouten gaat maken. Dit kan je namelijk heel wat geld kosten, als je niet weet waar je mee bezig bent.

crypto masterclass

Crypto Masterclass

Wees verstandig en begin niet zonder de juiste kennis aan crypto’s!

Leer alles in deze gratis online cursus om op de juiste manier te handelen in crypto’s!

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.