hoe bouw je een merk

Een van de meest gestelde vragen is hoe je nou daadwerkelijk een merk bouwt voor jouw online business. Want laten we even eerlijk zijn…waarom zouden mensen voor jouw business kiezen en niet voor een van de anderen?

Steeds meer mensen beginnen een online business. Dan is het dus wel van belang dat je weet hoe je een goed merk kunt opbouwen. Dit vertegenwoordigt namelijk waar jouw business voor staat.

Het bouwen van jouw eigen merk bestaat eigenlijk uit een aantal stappen.

Website

De eerste stap die je neemt voor online zichtbaarheid van jouw merk is het opzetten van een website. Je kunt dit eenvoudig doen met bijvoorbeeld WordPress. Naast het bouwen van de website zelf is het verstandig om zoveel mogelijk content toe te voegen aan je website die te maken heeft met jouw merk. Heb je bijvoorbeeld een online business dat gaat over zwembaden dan wil je zoveel mogelijk informatie op je website over zwembaden.

Waarom?

Ten eerste omdat je op deze manier jouw lezers interesseert. Door steeds nieuwe waardevolle content toe te voegen, zorg je ervoor dat je de aandacht trekt en erbij houdt van iedereen die geïnteresseerd is in zwembaden. Daarnaast is het toevoegen van content in de vorm van een blog ook ontzettend goed om in Google gevonden te worden. Je wilt natuurlijk niet een website die uiteindelijk door niemand gevonden wordt. Daarom is het wel degelijk noodzakelijk om een blog te starten en consistent (bijvoorbeeld wekelijks) nieuwe content toe te voegen. Op deze manier is de kans groter dat mensen die zoeken naar meer informatie over zwembaden jouw website zullen vinden.

Facebook

Profiel

Naast jouw website wil je natuurlijk ook jouw merk bekend maken op social media. Zorg er dan ook voor dat jouw Facebook profiel er professioneel uitziet. Dit kan je doen door te zorgen voor een achtergrond foto die precies weergeeft waar jouw business over gaat.

Zorg uiteraard ook voor een professionele profielfoto. Dus niet een foto met jouw hond of kat (tenzij jouw business over huisdieren gaat).

Daarnaast is het altijd goed om onder jouw naam kort te beschrijven wat je doet. Op deze manier is het voor mensen in een oogopslag duidelijk wat je precies doet en wat ze aan je hebben.

Verder is het belangrijk om de link naar jouw website op je Facebook profiel duidelijk te hebben staan. Op deze manier verbind je jouw kanalen met elkaar waardoor jouw bezoekers alles goed kunnen bereiken.

Groepen

Om ervoor te zorgen dat jouw merk meer bekendheid krijgt, is het goed om lid te worden van bepaalde Facebook groepen die te maken hebben met jouw business. Reageer eens op bepaalde posts van mensen. Of maak zelf een post met bijvoorbeeld een vraag. Op deze manier kom je in contact met andere mensen die jouw pagina zullen bekijken. Dit zorgt ervoor dat ze jouw merk leren kennen.

Ga niet jouw linkjes overal in de Facebook groepen gooien. De meeste groepen accepteren dit ook niet met het gevolg dat je uit de groep wordt gezet. Daarnaast vragen mensen niet om jouw link. Dit zorgt dan ook alleen maar voor irritaties bij anderen. Deel dus niet zomaar jouw link.

Je zal zien dat als je mensen echt verder helpt, dat ze vanzelf naar jouw Facebook profiel zullen gaan om te kijken wie je bent. Ze zien dan ook jouw website link waardoor ze kunnen zien wat je precies doet.

Instagram

Naast Facebook is het ook goed om bekendheid te creëren van jouw merk op Instagram. Plaats bijvoorbeeld foto’s die te maken hebben met jouw business of levensstijl. Deel regelmatig jouw bezigheden in stories waardoor je netwerk kan zien waar je mee bezig bent. Op deze manier houd je jouw netwerk op de hoogte van jouw merk en je bezigheden.

Youtube

Naast Google is Youtube de meest gebruikte zoekmachine. Mensen zoeken tegenwoordig veel op Youtube. Als je maakt dat jouw business en jouw merk ook op Youtube te vinden zijn, zorg je voor een breder bereik en een professionele uitstraling. Start met het maken van video’s over jouw business en waar mensen in geïnteresseerd zullen zijn. Kijk ook eens naar wat je concurrenten doen. Misschien brengt dit je op ideeën. Blijf wel uniek, want Youtube en ook Google zullen dit uiteindelijk alleen maar belonen.

Ook is het goed om een goede achtergrond foto van je kanaal te maken. Met Canva kan je dit gratis doen. Dit zorgt voor een professionele uitstraling.

Naast je eigen video’s kan je ook reageren op bijvoorbeeld video’s van anderen. Geef bijvoorbeeld een aardige reactie om te bedanken voor de video en zeg daarna bijvoorbeeld dat je zelf inmiddels als succesvol bezig bent met jouw eigen business. Veel mensen bekijken namelijk de reacties op Youtube video’s en op deze manier zullen mensen eens naar jouw kanaal gaan om een kijkje te nemen.

Wees uniek

Een laatste tip die ik je wil meegeven is om altijd te zorgen voor unieke content. Je mag best naar je concurrenten kijken maar het is belangrijk om zoveel mogelijk jezelf te blijven en jouw eigen smaak zichtbaar te maken. Unieke content wordt altijd beloond en daarnaast vinden mensen het fijn om jouw eigen verhaal te lezen of horen. Geef bijvoorbeeld met een verhaal aan waarom jij jouw bedrijf bent begonnen en wat je ermee wilt bereiken. Dit maakt jouw bedrijf uiteindelijk uniek. Iedereen heeft namelijk een persoonlijk verhaal. Of dit nu negatief of positief is geweest, het heeft er wel voor gezorgd dat je nu zover bent gekomen om je eigen bedrijf op te zetten. Dit vormt jouw merk en maakt je uniek!


systeme.io

Op zoek naar een all-in-one tool voor jouw online business? Met Systeme.io bouw je eenvoudig jouw website, sales funnels en email marketing

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.