affiliate marketing beginnen zonder website

Affiliate Marketing is een prachtig verdienmodel. In mijn ogen een van de meest passieve online verdienmodellen die er bestaan. Alleen krijg ik vaak vragen of het maken van een website daadwerkelijk nodig is. Kan je beginnen met Affiliate Marketing zonder website? Het antwoord daarop is ja, dat kan. In dit artikel leg ik je de verschillende mogelijkheden uit hoe je Affiliate Marketing kan toepassen zonder website.

Het toepassen van Affiliate Marketing is namelijk slechts een verdienmodel. Een manier om online geld te verdienen met jouw bedrijf. Wat jouw bedrijf is, maakt dan eigenlijk niet zoveel uit.

Start een Youtube Kanaal

De eerste manier om Affiliate Marketing toe te passen zonder website is door gebruik te maken van Youtube. Youtube is op Google na nog steeds de grootste zoekmachine die er is. Veel mensen gaan op zoek naar informatie op Youtube.

Daarom is het maken van Youtube video’s een zeer goede manier om Affiliate Marketing op toe te passen.

Om te beginnen is het van belang om een niche te kiezen waar jij interesse in hebt. Houd je bijvoorbeeld van tennis dan zou je een Youtube kanaal kunnen starten over tennis. Upload elke week of misschien zelfs dag nieuwe video’s met waardevolle informatie over tennis. Wees consistent en bouw vertrouwen op met jouw kijkers.

Als je merkt dat je veel kijkers hebt dan kan je gaan starten met Affiliate Marketing op jouw kanaal. Zo kan je bijvoorbeeld in jouw video’s laten zien welke tennisrackets jij gebruikt of tennis ballen. Je neemt de kijkers mee in jouw video’s en je vertelt jouw ervaringen met deze producten. Vervolgens zet je in de omschrijving van jouw Youtube video’s een affiliate link. Je bent wel verplicht om erbij te zetten dat het een affiliate link is en dat je dus commissie krijgt als mensen via jouw link iets kopen.

Het gaat hier niet om een gesponsorde link. Het verschil tussen een affiliate link en een gesponsorde link is dat je bij een affiliate link betaald krijgt als mensen daadwerkelijk via jouw link wat kopen. Om een product te sponsoren via een gesponsorde link, krijg je vaak constant betaald voor het promoten van het product. Ongeacht of mensen wat kopen via de link of niet. Dit laatste werkt eigenlijk pas als je zoveel kijkers en abonnees hebt dat bedrijven jouw kanaal zien als een legitiem marketingkanaal.

Daarom is een affiliate link vaak goed genoeg om mee te beginnen. Ga niet direct jouw producten promoten maar probeer eerst echt waardevolle content te produceren en zo vertrouwen op te wekken bij jouw kijkers en abonnees.

Word Influencer

Een opkomend fenomeen is influencing. Influencers bouwen hun status op door op Social Media en Youtube zoveel mogelijk content te produceren en aanwezig te zijn. Voor hun zijn deze kanalen daadwerkelijk noodzakelijk om hun werk te kunnen doen.

Vaak zie je dat ze naar tropische bestemmingen gaan en daar wonen. Dit trekt de aandacht van mensen omdat ze geïnteresseerd zijn in hoe de influencer dit leven heeft kunnen opbouwen. Of ze vertellen simpelweg interessante zaken die je als kijker inspireren waardoor je hun blijft volgen. Het gaat er dus constant om, om de aandacht van de volgers te blijven krijgen. Zorg dat ze in je geloven en dat je waarde creëert.

Veel mensen vergeten echter dat het niet eenvoudig is om influencer te worden. Je zal er hard voor moeten werken en vaak veel van jouw persoonlijke leven moeten blootgeven op internet. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je van jezelf weet dat je dit niet veel uitmaakt en dat je het ontzettend leuk lijkt dan kan het zeker voor je gaan werken.

Als influencer kan je ook met affiliate marketing beginnen zonder website. Net als bij Youtube laat je bijvoorbeeld producten zien die jij zelf gebruikt en vertel je jouw ervaringen hierover. Vervolgens kan je een link delen onder jouw bericht naar het product. Deze link is dan een affiliate link. Voor elke verkoop die via jouw link plaatsvindt ontvang je een commissie.

Social Media & Affiliate Marketing

Je kan er ook voor kiezen om geen website te maken maar jouw volledige online business te draaien middels sociale media. Steeds meer mensen zitten op social media en daarom is dit een methode die best kan werken als je het goed toepast.

Gratis methode

Om gratis met social media en affiliate marketing te beginnen zonder een website, dien je een Facebook en Instagram pagina aan te maken. Je kan er ook voor kiezen om jouw persoonlijk profiel te gebruiken. Let er dan wel op dat jouw profiel er zo professioneel mogelijk uitziet. Dus het liefst geen profielfoto van jou en je hond tenzij je hondenproducten wilt promoten met affiliate marketing.

Zorg dat je Facebook en Instagram account er professioneel uitzien. Met Canva kan je gratis mooie afbeeldingen maken voor jouw profiel- en achtergrondfoto.

Je wilt er namelijk voor zorgen dat jouw profiel echt een autoriteit wordt in de niche.

Plaats elke dag of week nieuwe content op je pagina waarmee je jouw waarde deelt. Maak gebruik van #hashtags om ervoor te zorgen dat je berichten sneller gevonden kunnen worden. Vervolgens kan je in de berichten ook een affiliate link delen naar het product dat je promoot.

Daarnaast kan je lid worden van verschillende Facebook groepen waar jouw doelgroep waarschijnlijk te vinden is. Als je hondenproducten wilt promoten dan zou je bijvoorbeeld lid kunnen worden van Facebook Honden Training groepen. De kans dat daar hondeneigenaren aanwezig zijn is groot. Vervolgens dien je de mensen met vragen in de groep te helpen. Op die manier bouw je vertrouwen op. Mensen zullen je profiel gaan bekijken en zien dan jouw berichten. Als ze interesse hebben in jouw affiliate product, klikken ze erop en kopen ze het product waardoor jij een commissie ontvangt.

Betaalde methode

Je kan er vervolgens ook voor kiezen om jouw Facebook-pagina te promoten met betaalde advertenties. Heb je bijvoorbeeld een interessant bericht geplaatst en wil je dat dit bericht meer gelezen wordt, dan kan je met betaalde Facebook-advertenties dit onder de aandacht brengen en promoten. Dan is de kans op meer lezers groter. Je kan dit wel het beste doen als je eenmaal al organisch en dus gratis wat status hebt opgebouwd met jouw Facebook en Instagram pagina.

Sales Funnel & Betaalde Ads

Een andere bekende manier om met Affiliate Marketing te beginnen zonder website is met een sales funnel en betaalde advertenties. Een sales funnel is eigenlijk een proces waarmee je jouw bezoekers omzet in leads (kopers).

conversie optimalisatie

Een sales funnel kan je zien als een soort ‘trechter’ van verschillende pagina’s waarmee je jouw bezoeker warm maakt om een product te kopen. Hier lees je eventueel meet over hoe je dit precies kunt doen.

Vervolgens zet je een verschillende betaalde advertenties met bijvoorbeeld Facebook Ads of Google Ads waardoor er meer bezoekers zullen komen in jouw sales funnel. Dit is belangrijk om dit goed te laten werken. Je hebt veel bezoekers nodig in jouw funnel.

Vervolgens aan het einde van je sales funnel kan je dan jouw affiliate product promoten op een zogenoemde “sales pagina”. Je vertelt hier alles over het product en toont jouw ervaringen en waarom het de bezoeker echt zou kunnen helpen.

Mijn mening en advies

Hierboven heb je mijn manieren gelezen hoe je met affiliate marketing kunt beginnen zonder website. Zoals je ziet, zijn het behoorlijk uiteenlopende methodes. Ik pas zelf bijna alle bovengenoemde methodes ook toe. Alleen als je pas begint met affiliate marketing, dan raad ik je aan om wel een website te bouwen. Waarom? Omdat een website gewoon heel erg goed is om autoriteit mee op te bouwen en om gevonden te worden in Google. Het is tegenwoordig helemaal niet lastig om een website te maken. Je hebt zo in no-time een WordPress website gebouwd waarmee je goed gevonden kan worden in Google. Vervolgens zou ik later pas de bovengenoemde methodes toepassen als je eenmaal al wat organisch verkeer hebt opgebouwd. Lees in mijn artikel meer over hoe je kan beginnen met affiliate marketing.

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.