is cryptocurrency de toekomst

De Bitcoin is weer ontzettend gestegen de laatste maanden. Het lijkt erop dat er weer een groeispurt zit aan te komen voor de crypto’s. Daarom vragen veel mensen zich af: moet ik bitcoin kopen? Is bitcoin de toekomst? Is cryptocurrency de toekomst? In dit artikel probeer ik meer duidelijkheid te geven over crypto’s en of het de investering de moeite waard is.

Wat is Cryptocurrency en Blockchain?

Tegenwoordig betalen we bijna allemaal al digitaal met de app van onze bank. Jouw vermogen wordt weergegeven in digitale getallen. Uiteindelijk geloof ik erin dat papiergeld veel minder zal worden gebruikt of zelfs geheel verdwijnt. Net als met de euro’s op je bankrekening, worden ook cryptocurrencies weergegeven als digitaal getal. Je kunt het dus eigenlijk zien als een tweede betaaleenheid en gebruiken als valuta om betalingen mee te verrichten.

Om een betaling met crypto’s te bevestigen wordt gebruik gemaakt van blockchain. Dit kan gezien worden als een netwerk dat alle transacties die met cryptomunten gemaakt worden afhandelt. Bij blockchain komt er geen derde partij aan te pas die de transacties controleert. Deze “derde partij” is namelijk al geautomatiseerd middels het internet. De technologie van de blockchain zorgt er dan ook zelf automatisch voor de controle van de transacties. Naast transacties maakt een blockchain trouwens ook andere toepassingen mogelijk zoals bijvoorbeeld ‘smart contracts’. Op dit moment moeten contracten door verschillende partijen worden geverifieerd alvorens het wordt goedgekeurd. Dit gebeurt door mensen die ook fouten kunnen maken. Daarnaast is het een tijdrovend proces. Blockchain daarentegen zorgt dat dit veiliger, sneller en efficiënter gedaan wordt doordat alle controles automatisch gaan.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is simpelweg een cryptomunt en de naam omschrijft eigenlijk zowel de munt als de blockchain. De munt en de blockchain dien je wel los van elkaar te zien. De virtuele munt is eigenlijk een soort toepassing van de blockchain.

De toekomst van bitcoin en andere crypto’s

Zoals hierboven al beschreven zorgt de blockchain technologie voor een geautomatiseerd systeem dat de transacties controleert. Veel mensen vragen zich af of dit wel de toekomst is. Ik denk persoonlijk van wel. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat mensen die fouten kunnen maken geen grote rol meer spelen en dat in plaats daarvan een slim model de transacties controleert. Op dit moment zitten we nog in een beginstadium van de ontwikkeling van de blockchain technologie. Dus of dit het enige betaalsysteem wordt in de toekomst dat moet nog blijken. Wel zien we steeds meer toepassingen erbij komen waarbij zelfs financiële instellingen experimenteren met deze techniek. Ook banken zullen moeten kijken hoe zij deze techniek succesvol kunnen toepassen.  

Dus de blockchain technologie daar geloof ik persoonlijk wel in. Ondanks dat het nog in de beginfase is, denk ik dat we er haast niet aan kunnen ontkomen.

De cryptomunten daarentegen is weer een ander verhaal. Elke cryptomunt staat weer voor een ander systeem. Daarom raad ik je aan om per munt onderzoek te doen en te kijken of je erin gelooft. Ga geen cryptomunten zomaar kopen omdat je buurman erover praat. Kijk zelf wat jij ervan vindt en of je de investering de moeite waard vindt.

Bitcoin kopen of niet?

Als je kijkt naar de ontwikkeling van bijvoorbeeld de bitcoin over de jaren heen en je zou een lijn van het beginpunt naar het eindpunt trekken dan zie je een stijgende lijn. Dus hieruit zou je kunnen concluderen dat de bitcoin over het algemeen groeit en meer waard wordt. Alleen of het een juiste investering is, hangt van een aantal zaken af. Een belangrijke factor is het moment van aankoop. Je ziet namelijk dat de koers ontzettend snel stijgt en daalt. Als jij de munt koopt op een hoog moment dan kan dit weleens vervelend uitpakken. Ik ben geen financieel adviseur en kan je dus niet precies zeggen wanneer je zou moeten kopen of juist niet. Hiervoor kun je het beste zelf eerst voldoende kennis en ervaring opdoen. Lees boeken, doe online onderzoek, volg een cursus en volg de koers. Eerder heb ik al een artikel geschreven hoe je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Daarin laat ik je precies zien hoe dit werkt.

Conclusie

Al met al is cryptocurrency en blockchain een interessante ontwikkeling om te blijven volgen. Persoonlijk denk ik dat het steeds belangrijker gaat worden in de toekomst. Alleen hier durf ik geen zekerheid over te geven. Als je een investering gaat doen door bitcoin of een andere cryptomunt te kopen dan zou ik eerst voldoende onderzoek doen en ook zorgen dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van de cryptomunt. Een goede gratis cursus die je leert hoe je kan investeren in cryptomunten is de Crypto Masterclass. Voordat je begint, zou je daar eens naar kunnen kijken om voor jezelf te bepalen of je het de moeite en investering waard vindt.

sebastiaanvdakker

Sebastiaan van den Akker

Al jaren houd ik mij bezig met het bouwen van assets. Assets zijn zaken waar jij tijd en indien nodig geld in investeert die jou uiteindelijk meer geld zullen opleveren. Door dit inzicht is mijn missie ontstaan om anderen te leren hoe je (eerder) een gelukkig (fortunate) & vrij (free) leven kan leiden door te investeren in de juiste assets.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FortunateFree.com

Fortunate & Free is opgericht door Sebastiaan van den Akker en is opgezet om jou te leren hoe je online geld kan verdienen, extra vermogen kan opbouwen, financieel onafhankelijk kan worden en hoe je met de juiste mindset een succesvol en vrij leven kunt krijgen.

Word Fan!

Luister Onze Podcast!

Email Contact

Wil jij liever contact opnemen per e-mail? Dat kan! Klik op de envelop om jouw vraag te stellen.

Schrijf je gratis in voor onze community! 

Ben je klaar om je financiële vrijheid te bereiken? Word gratis lid van onze community en ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde dromen en doelen.